Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Milas Bodrum Havalimanı

4 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberlerşme Bakanı Binali Yıldırım, "9 yılda yaptığımız tüm altyapı çalışmalarının yüzde 18'ini bütçe dışı kaynaklarla yaptık.Bedeli 15 milyar TL. Bodrum-Milas Havalimanı projesi de onlardan biri. Burada bütçe imkanları kullanılmadan gerçekleşti." dedi.

Hizmete giren Bodrum-Milas Havalimanı'nın Dışa Hatlar Terminali'nin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

Bakan Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Havalimanı bulunan ender illerimizden biri Muğla. Nüfusu 1 milyona yakın. Her yıl gelen turist sayısı, nüfusun 6-7 katı. Önemli bir ilimizde 2. büyük havaalanı, Milas Havaalanı'nın modern hale getirilmesi, kapasitesinin artırılması, gelecek 10-20 yıla hazır hale getirilmesi için proje düşünüldü. 9 yılda yaptığımız altyapı çalışmalarının yüzde 18'ini bütçe dışı kaynaklarla yaptık. Bedeli 15 milyar TL. Bu proje de onlardan biri. Burada bütçe imkanları kullanılmadan gerçekleşti. 1 buçuk yıldan daha az bir sürede yapıp hizmete girdi. Birkaç gün önce, Türkiyenin önemli projelerinden birinde ipi göğüsleyerek, 3. Boğaz Köprüsü ihalesini İçtaş-Astaldi aldı."

Avrupa'da bile, böyle butik terminallerde bu kadar konfor olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Türkiye'deki havaalanlarının tamamında yenileme yapıyoruz. Bazılarında yap-işlet-devret modeli ile bazılarında kendi kaynaklarımızla." diye konuştu.

BODRUM-MİLAS HAVALİMANI YENİLENDİ
Muğla, yılda yaklaşık 6 milyon turisti ağırlıyor. Mevcut Bodrum-Milas Havalimanı ihtiyaca cevap vermeyince, 15 ay önce dış hatlar terminalinde inşaat başladı.

Terminalin yolcu kapasitesi 8 milyona çıkarıldı. Terminalin mimarisinde Milas ve Bodrum’a özgü desenler kullanıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan proje 125 milyon euroya mal oldu. 1997 yılında hizmete giren Bodrum Milas Havalimanı'nın yıllık yolcu taşıma kapasitesi 8 milyona çıkarıldı. Yeni düzenleme sonunda havalimanı apronunda 49 uçak kapasitesi bulunuyor. Yeni dış hatlar terminali 100 bin metrekare kapalı alana sahip. 14 bin 686 metrekarelik eski dış hatlar binası bundan sonra iç hatlar terminal binası olarak hizmet verecek. Terminalde 7 adedi tek körüklü, 1 adedi ise çift körüklü olmak üzere 8 sabit yolcu köprüsü bulunuyor. Çift körüklü köprü, her türlü hava aracına hizmet verecek şekilde dizayn edilmiş. Güvenlik amaçlı 700 kamera, 18 yürüyen merdiven, 29 asansör, 114 otobüs ve 300 küçük araçlık otopark, open gate sistemi, 66 chek in kontuarı, 18'i gidiş, toplam 36 adet pasaport kontuarı, 4 sigara içme salonu bulunuyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı