Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

NSU davası

6 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) 17 Nisan günü başlayacak Neonazi cinayetleri duruşmasına Türk gazetecilere daimi yer konusu henüz açıklığa kavuşturulamazken, Alman gazeteciler örnek bir projeye imza attı.

Bavyera Meclisi Basın Derneği, tüm üyelerine bir elektronik posta atarak söz konusu duruşmaya Türk gazetecilerin de girebilmelerine imkan sağlanması çağrısı yaptı. Alman gazetecilerin bu girişimi ile, davaya katılma hakkı bulunan bazı gazeteciler duruşma sırasında yerlerinden feragat edip, boş kalan bu yerlere Türk gazetecilerin alınmasını sağlayacak. Dernek Başkanı Uli Bachmeier imzalı bildiride, OLG'nin ağır akredite uygulamasından davaya özel ilgi gösteren Türk gazetecilerin kötü etkilendiği ve derneğin şimdi duruşmaya katılacak gazetecilerle havuz sistemi oluşturacağı ve en az üç sandalyenin bu şekilde ilk üç oturumda boş bırakılmasının hedeflendiği ifade edildi. Duruşmaya katılmak için sıra bekleyen Alman gazetecilerden, boş bırakılan yerlere Türk gazetecilerin girmesi için öncelik verilmesi de istendi. Bu girişimin işlemesi için Türk gazetecilerin de kendi aralarında birkaç kişi seçmeleri gerekecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı