Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ronaldo 3 attı ama Messi...

29 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Barcelona, La Liga'nın 21. haftasında ağırladığı Osasuna'yı Messi'nin dört golüyle 5-1 mağlup etti. Arjantinli yıldız, üst üste 11 maçta gole imza atarak bu alanda da rekorun yeni ismi oldu.

Geçtiğimiz hafta Real Sociedad'a mağlup olarak 12 maçlık galibiyet serisi noktalanan Barcelona, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçta Osasuna'yı konuk etti. Katalan ekibinde Messi, üst üste 11 maçta gole imza atarak bu alanda da rekorun sahibi sahibi olurken Osasuna ağlarına gönderdiği 4 golle geceye damga vurdu. Barça'da gol bulan diğer isim Pedro olurken konuk ekibin tek golü Raoul Loe'den geldi.

Karşılaşmaya rakip alanda baskıyla başlayan Osasuna, Barcelona'ya 10 dakika dayanabildi. Xavi'nin ara pasında ceza sahasında topla buluşan Lionel Messi iyi bir kontrolle topu önüne aldı. Vücut çalımıyla kaleci Andres Fernandez'i rahat geçen Arjantinli yıldız 11. dakikada Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Messi bu golle bir rekora daha imza atmış oldu. Rakip ağları üst üste 11 kez havalandıran yıldız oyuncu bu alanda da rekorun sahibi oldu ve bir kez daha tarihe geçti.

Golden sonra cesur futboluna devam eden Osasuna bunun karşılığını 24. dakikada aldı. Sağ kanattan Mac Bertran'ın ortası onsekiz yayına doğru geldi. Sol ayağıyla topun gelişine iyi vuran Raoul Loe, Victor Valdes'i mağlup ederek mücadeleye eşitliği getirdi. 1-1.

Osasuna'nın beraberlik sevinci sadece 4 dakika sürdü. Barcelonalı Adriano'nun ceza sahasına doğru gönderdiği topa Alejandro Arribas'ın elle müdahale ettiğini belirten hakem, penaltı noktasını gösterirken İspanyol oyuncuyu da ikinci sarı karttan oyun dışına gönderdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Messi, kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek takımını bir kez daha öne taşıdı. 2-1.

Sahada 10 kişi kalan Osasuna'nın direncinin kırılmasıyla iyice rahatlayan Barça, 40. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Dani Alves'in bindirmesini iyi gören Xavi, güzel bir pasla Brezilyalı oyuncuyu topla buluşturdu. Ceza sahasında altı pasa kadar topu taşıyan Alves şut çekmek yerine uygun pozisyondaki Pedro'yu tercih etti. Pedro da zorlanmadan topu ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi.

Devrenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Katalan ekibi ilk 45 dakikayı Osasuna karşısında 3-1 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısında da üstün oyuna devam eden Barcelona, Messi ile Osasuna kalesine gol oldu yağdı. 56. dakikada David Villa'nın iki oyuncuyu oyundan düşürdüğü ara pasında topla buluşan Messi, kaleci Fernandez'i çalımlayarak hat-trick'e imza attı. Bu golden sadece 2 dakika sonra Arjantinli yıldız rakibini bir kez daha yıktı. Messi, Villa-Adriano'nun seri pasları sonrası altı pasın önünde yaptığı tek vuruşla skoru 5-1 yaptı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde işi rölantiye alan Barcelona başka gol bulamadı. Konuk ekip Osasuna'nın da atakları yetersiz kalınca maç 5-1 Barcelona lehine sonuçlandı.

Barcelona bu galibiyetle ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi Atletico Madrid'le aradaki puan farkını 11'e çıkardı. Ligde zor günler geçiren Osasuna ise 18 puanda kaldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı