Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uğur Mumcu anıldı

25 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993'te kaybettiğimiz Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu, katledilişinin 20. yıldönümünde anılıyor.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün üzerinden 20 yıl geçti. 1993 yılında evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Mumcu'nun öldürüldüğü sokakta sevenleri karanfil ve mumlarla Mumcu'yu andı. Saat 14.30'da da Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anıt mezarı ziyaret edilecek.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı da Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, tiyatro oyunları, belgesel film gösterimi, açık oturum ve müzik dinletisi gibi etkinlikler düzenleyecek.

Gazeteci Uğur Mumcu için Kadıköy Belediyesi de anma gecesi düzenlendi. Gazeteci Fikret Bila'nın konuşmacı olarak katılacağı gecede Selda Bağcan ve Sadık Gürbüz konser verecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı