Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Barça şampiyonluğa koşuyor

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı İspanya 1. Futbol Ligi'nin 16. haftasında sahasında oynadığı maçta Atletico Madrid'i 4-1 yendi.

La Liga'da lider ve lig ikincisini karşı karşıya getiren maçta üstün gelen taraf olan Barcelona, en yakın rakibi Atletico Madrid'in 9, ezeli rakibi Real Madrid'in de 13 puan önünde haftayı kapattı. Bu sezon iyi bir performans gösteren ve Barcelona'yı zorlayabilecek tek rakip olarak gösterilen Atletico Madrid, yıldız futbolcusu Radamel Falcao ile maça iyi bir başlangıç yapsa da, sürpriz gerçekleştiremedi. Maçın hemen başlarında 8. dakikada kafa vuruşunda bir topu direkten dönen Falcao, 31. dakikada Atletico Madrid'i öne geçiren golü attı. Ancak 36. dakikada Adrian ile hemen karşılık veren ve maça yeniden eşitlik getiren Barcelona, 45. dakikada Busquets'in golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti. İkinci yarıda ise 57. ve 87 dakikalarda Arjantinli Lionel Messi'nin golleriyle farkı attıran Katalan takımı, sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu arada Atletico Madrid'teki milli futbolcularda Arda Turan ilk 11'de sahaya çıkıp, 90 dakika oynarken, teknik direktör Diego Simeone yedeklerde beklettiği Emre Belözoğlu'na şans vermedi. La Liga'nın namağlup tek takımı Barcelona, 16. hafta sonunda puanını 46'ya yükseltirken, lig ikincisi Atletico Madrid 37 puanda kaldı.

-Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho: ''Lig şampiyonluğu hemen hemen imkansız''

Öte yandan Real Madrid, sahasında oynadığı maçta Espanyol ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, lider Barcelona'nın 13 puan arkasında kaldıkları lig şampiyonluğundaki iddiaları için ''hemen hemen imkansız'' ifadesini kullandı.

''Büyük ve onurlu'' bir kulüp olan Real Madrid'in ligdeki her maçına kazanmak için çıkacağını söyleyen Mourinho, ancak teknik direktör olarak baktığında şampiyonluğu ''imkansız gibi'' gördüğünü söyledi.

Bundan sonra Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ne daha ağırlık vermeleri gerektiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, ''Takım olarak bu durumdan nasıl çıkacaksınız-'' sorusuna ''Bir takım, teker teker her üyesiyle birlikte ayağa kalkar. Bizi ayağa kaldıracak olan profesyonel saygınlık ve hırstır. Çok fazla maç kaybettik ve hedeften uzaktayız ama başka turnuvalar da var. Real Madrid'te oynamak, ucuz felsefeler yapmadan her maçta mücadele etmeyi zorunlu kılar'' cevabını verdi.

La Liga'da 16. hafta oynanan maçların toplu sonuçları şöyle: Getafe-Osauna:1-1, Mallorca-Athletic Bilbao:0-1, Granada-Real Sociedad:0-0, Sevilla-Malaga:0-2, Real Zaragoza-Levante:0-1, Valencia-Rayo Vallecano:0-1, Real Madrid-Espanyol:2-2, Barcelona-Atletico Madrid:4-1

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Erdem Gültekin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı