Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Venezuela Meclis'inde olay

2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Venezuela Devlet Başkanlığı seçimi sonuçları sonrası yaşanan anlaşmazlıklar meclise de yansıdı.

Maduro’nun seçimleri kazanmasından sonra rakibi Capriles’in seçim sonucunu kabul etmeyeceğini ifade etmesinin akabinde mecliste her iki grubunda karşılaşması kavgayla başladı.

Meclis Başkanı Diosdado Cabello olayla ilgili açıklamasında, “Otoriteyi ve halkımızın iradesiyle seçilen Cumhuriyet kurumlarını tanımadıkları sürece muhalefet gidip medyaya konuşmak zorunda. Burada Ulusal Meclis’te değil” derken, olay sonrası açıklama yapan Maduro ise, “Muhalefetin buraya provokasyon için geldiğini biliyoruz. Bu tekrarlanmamalı” dedi.

Meclis çalışanlarından birinin açıklamasına göre, olay muhalif milletvekillerinin faşist diye bağırmaları ve grup başkanının parlamenter darbe adlı bir afiş açması sonucu gerçekleşti. Olay sonrası birçok parlamenter yaralanırken olayda yaralanan parlamenterlerden Odalis Monzon, “Bugün bir kez daha büyük kumandan Chavez’in mirasını korumak zorundaydım” dedi.

Muhalefet tarafı ise olay hakkında Maduro taraftarlarını suçladı.

Maduro, Devlet Başkanı Hugo Chavez’in hayatını kaybetmesi sonucu yapılan seçimlerde yüzde 50.7 oy alarak yeni devlet başkanı seçilmişti. Rakibi Capriles ise yüzde 49.1’de kalmıştı. Seçim sonrası usulsüzlük yapıldığını iddia eden Capriles seçimlerin tekrar yapılmasını istemesine rağmen Ulusal Seçim Konseyi bu isteği reddetmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı