Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ak Parti'de çözüm toplantısı

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Akil insanlara mektup yazan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, mektupta akil insanlara takdir ve teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Çözüm süreciyle ilgili olarak 'eşit paydaşlık' vurgusu yapan Bakan Bağış, "Çözüm süreci de aslında anayasamızdaki eşitlik maddesinin uygulamaya geçme sürecidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge milletvekilleriyle olan toplantılarına devam ediyor. İstanbul milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Erdoğan, milletvekillerine çözüm sürecini anlatarak onlara da vatandaşın süreç hakkında doğru bilgilendirilmesi noktasında telkinlerde bulunacak. Çözüm sürecinin ve yaklaşan yerel seçim konularının detaylı bir şekilde masaya yatırılacağı toplantı devam ediyor.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ise, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Akil insanlara mektup yazdığınız belirtiliyor, ne var acaba mektubun içinde?" sorusu üzerine Bakan Egemen Bağış, "Öncelikle takdir ve teşekkür var. Çünkü bu insanlar gerçekten gönüllü olarak zamanlarını ayırıyorlar. Enerjilerini ayırıyorlar, Türkiye'nin dört bir yanına gidiyorlar. Türkiye'nin 40 yıllık bu beladan kurtulması için bir mesuliyet üstleniyorlar. Onlara takdirlerimi, teşekkürlerimi göstermemiz gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Mektubun ekinde AB yolunda atılan reform adımların bir dökümüne de yer verdiğini söyleyen Bakan Bağış, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın bugün ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Özal'la ilgili olarak "Kendisini de rahmetle minnetle, dualarla anıyoruz" diyen Egemen Bağış, çözüm süreci ile ilgili olarak ise, "Çözüm süreci de aslında anayasamızdaki eşitlik maddesinin uygulamaya geçme sürecidir. Bütün vatandaşlarımızın kendini, bu ülkenin eşit vatandaşları hissedebilmesi, herkesin bu ülkenin eşit paydaşları olabilmesi için atılan adımların ortaya çıkma sürecidir" diye konuştu.

"BİZ GÖREV AYRIMI YAPMAYIZ" Egemen Bağış, akil insanların görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna ise, "Daha iki ay geçmeden, iki ayın uzayıp uzamayacağı için karar vermek için erken değil mi?" cevabını verdi. Bakan Bağış, MHP lideri Bahçeli'nin akil insanlara yönelik eleştirileri içinse şu değerlendirmelerde bulundu: "Sayın Bahçeli'nin içine düştüğü çaresizliği aslında çok büyük bir hayret içinde takip etmekteyiz. Bu ülkede hepimizin barış için, kardeşçe yaşamak için attığımız adımlara destek olma mesuliyetimiz varken, kendisinin içine düştüğü durum gerçekten düşündürücüdür ama onun cevabını milletimiz zaten sandıkta verecektir. Ben sayın Bahçeli'ye daha fazla cevap vermeye gerek duymuyorum." AB Bakanı Egemen Bağış, bakanların çözüm sürecini anlatmak için illere gideceğini, kendilerinin ise hangi illere yoğunlaşacaklarına yönelik soruya, "Genel Merkezimizde onları değerlendireceğiz. Benim şu anda planlanmış zaten seyahatlerim var. Ülke içinde dolaşıp AB reformlarını anlatıyorum. Bu pazar günü Urfa'dayım, beklerim. Önümüzdeki hafta için Manisa'dayım. Onun dışında da partim, genel merkezim hangi görevi verirse, nereye gitmem gerekirse onu da yaparım" cevabını verdi.

Bakan Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendi isminin geçmesini de değerlendirdi. Bağış, şöyle konuştu: "Yerel seçimler, 2014 yılının Mart ayında. Yani oldukça geniş bir zaman var. İstanbul'un çok başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Ben buradan Kadir Bey'e şifa diliyorum. Gerçekten önemli bir rahatsızlık geçirdi ama çok şükür her geçen gün daha iyi kendisi. Partimiz, hangi görevi, hangi arkadaşa verirse, AK Parti'lilik öyle bir şeydir, biz görev ayrımı yapmayız. Bizim için önemli olan makamlar değildir, önemli olan bu ülkeye, bu millete hizmet sevdasıdır. Hep beraber elimizden gelen çalışmaları ortaya koyarız. Vakti zamanı gelince onları da değerlendiririz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı