Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefet bu karara tepkili

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Başbakan, gücün yetiyorsa, arkasında durabileceksen, kaldır CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını.Gücün yetiyorsa tutukla." dedi.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezindeki toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Haluk Koç, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri'de yaşanan olayları değerlendirdi. Kolluk kuvvetlerinin adalet arayanlara yönelik tutumunun vahim, korkutucu ve siyasi zulmün tepe noktası niteliğinde olduğunu dile getiren Koç, Silivri mahkemelerinde yaşananların 12 Mart ve 12 Eylül sonrasında kurulan mahkemelerin uygulamalarını bile masum bıraktığını söyledi.

CHP'li milletvekillerinin tüm baskı ve tehditlere rağmen yaşanan hukuksuzluğu milletin tanıklığına sunmak için orada olduklarını anlatan Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce için 'terör örgütü ele başı' yorumu yaptığını hatırlatarak "O kadar alışmışlar ki terör örgütüyle yatıp kalkmaya, her önlerine geleni terörist yaftasıyla damgalamaya alışmış bir iktidar var." değerlendirmesinde bulundu. Başbakanın Meclis Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarını da eleştiren Koç, şöyle devam etti: "Başbakan'a CHP Genel Merkezi'nden çok açık bir çağrıda bulunuyoruz; afrayı tafrayı bırak. Sayın Başbakan gücün yetiyorsa, arkasında durabileceksen, kaldır CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını. Bu kadar açık konuşuyoruz. Elinde yeterli sayı var, kafana göre gerekçe de var. Kaldır CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını, o dokunulmazlık sana ve arkadaşlarına lazım. 'Terörle kucaklaşanlarla aynı çatı altında bulunamayız' bu sözler kime aitti? Bu ülkenin başbakanına aitti. Şu anda kanka oldular terörle kucaklaşanlarla beraber. Terörle kucaklaşanlar ve terör başıyla da kanka, yol arkadaşı oldular. Şimdi aynı şarkıyı söylüyorlar. Beraber yürüdüler bu yollarda, beraber ıslanıyorlar. Hatta dokunulmazlıklarının kaldırılması da yetmez, gücün yetiyorsa tutukla CHP'li milletvekillerini."

"TENCERE YUVARLANDI KAPAĞINI BULDU"

Çözüm sürecine ilişkin kurulması düşünülen Meclis Araştırma Komisyonuyla ilgili yaşanılanları da değerlendiren Haluk Koç, Meclis tarihinde ilk kez önerge hırsızlığına şahit olduğunu ifade etti.

"Dün TBMM'de yaşananlar gözü dönmüş bir iktidarın girdiği gayri meşru, hukuk dışı ilişkilerine TBMM'yi alet etme çabalarına kalkışmadır." diyen Koç, hükümetin terör örgütünü siyasi muhatap haline getirdiğini ve terör örgütü liderinin talimatıyla ileride yaşanacaklardan korunmak için TBMM'yi de sürecin içine çekmeye çalıştığını belirtti.

CHP'nin önerdiği araştırma komisyonunun da akil insanlar komisyonunun da AK Parti'nin kurduklarıyla benzer olmadığına dikkat çeken Koç, önergenin AK Parti ve BDP işbirliği ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini söyledi.

"Tencere yuvarlandı, kapağını buldu. AKP, BDP ile Meclis'te yol arkadaşlığını tescilledi. Dışarıda da AKP-BDP-PKK üçlüsü bundan sonraki siyasi çalışmalarına Türkiye satında milletin önünde birlikte devam edecekleri bir izdivacı açıklamış oldular." diyen Koç, Öcalan'ın talebinin de hükümet ile yaptığı mutabakatın TBMM aracılığıyla meşrulaştırılması olduğunu, açıklamalarının bunu gösterdiğini ifade etti.

AK Parti'nin kendine bir suç ortağı aradığını, bunu BDP ve PKK olarak bulduğunu söyleyen Koç, Ortadoğu'da küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda haritalar oluşturulduğunu belirterek Türkiye'nin artık hedefte olduğunu, bütünlüğünün ve birliğinin masaya yatırıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığına bağlı bazı kuruluşların isimlerinin önündeki 'TC' ibaresinin kaldırılmasına yönelik ise Koç, Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun Batı Trakyalı olduğunu hatırlattı. Yunan yurttaşlık yasasının ilgili maddesi gereği haksız şekilde 3 yıl vatansız kaldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini dile getiren Koç, şunları söyledi: "Sayın Bakan acaba vatansız olarak tarif edilen dönemdeki kimliğini, kişiliğini mi çok özledi, şimdi artık mensubu olduğu Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının, yine mensubu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ibaresini bağlı olduğu bakanlıktan kaldırma gayretine girişti, bunları içine sindiremiyor?"

MAVİ MARMARA İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 15 gün sonra yeniden Türkiye'yi ziyaret edeceğinin hatırlatılması üzerine Koç, bunun yürütülen planların uluslararası boyutunu açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Başbakanın CHP'yi ziyaret etmeyeceğine yönelik açıklamasıyla ilgili Koç, "Sayın Başbakan otursun aldığı talimatlar çerçevesinde, o talimatları belirlediği akil insanlarla bu millete nasıl anlatacak onun yolunu, yöntemini arasın. Elindeki baskı araçları, imkanlar bu projesini Türkiye üzerinde gerçekleştirmesine izin vermeyecek. Başbakan maalesef Türkiye'yi yönetmiyor, Başbakan'ın idaresindeki Türkiye yönetiliyor." değerlendirmesinde bulundu. Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesine ilişkin soruyu ise Koç, CHP'nin bu sürecin tüm detaylarıyla değerlendirilmesi için bir araştırma önergesi hazırlayarak TBMM'ye sunacağını açıkladı.

Ergenekon davasıyla ilgili yarın Silivri'ye gideceklerini ifade eden Koç, CHP milletvekillerinin orada yaşanan baskıları, hukuksuzlukları milletin tanıklığından kaçırtmamak, unutturmamak için orada demokrasi görevi yapacaklarını kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı