Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Atatürk özlemle anıldı

11 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı İlker Başbuğ, 10 Kasım için yayınladığı mesajda çarpıcı ifadelere yer verdi.

'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 10 Kasım nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

ATATÜRK'Ü SEVMEK MİLLİ İBADETTİR

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer tarafından geçilen yazılı metinde şöyle denildi; 'Aziz Atam, Ebedi Başkomutanım; Seni sevmek 'milli ibadettir'. Bu ibadet sadece milli bayramlar ve 10 Kasım günleriyle de sınırlandırılamaz. Çünkü, seni doğru ve tam olarak anlayabilme, ihtiyacını duymaktayız! Duyuyoruz! Seni anlamak yeterli midir? Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar şöyle söylemişti: 'Atatürk, seni sevmek milli ibadettir, demiştim. Şimdi, seni anlatmak milli ibadettir, diyorum. Ve gücümün erdiğince onu gençlere anlatmaya çalışıyorum.' Bu konuda karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışarak teselli buluyorum.

KOMUTANLAR YENİ TERÖRİST

Ebedi Başkomutanım; 82 yıl önce Afyonkarahisar'da subaylara şöyle demiştin: 'Subaylar fedakar sınıfının en önünde bulunmak mecburiyetindedirler. Çünkü düşmanlarımız herkesten evvel onları öldürürler. Onları aşağılar ve hor görürler. Subayların yaşamak için bir çaresi vardır: Şerefini korumak!' Bugün görüyoruz ki, dünün eli kanlı teröristleri 'eski terörist', senin Ordularına onur ve şerefiyle hizmet eden Komutanlar ise 'yeni terörist' diye anılmaktadır.

Ancak, müsterih ol. Bizlere yapılan bu haksızlıklar Yüce Türk Milletinin vicdanını kanatmakta. Eminiz ki, Milletimizin sevgisi ile üzerimizde yeni bir güneş doğacaktır. Rahat uyu, ruhun şad olsun. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı