Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye gazetecileri geri ver!

1 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Gazeteciler, Suriye’de tutulan meslektaşları Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi’nin serbest bırakılması için eylem yaptı.Eyleme Cüneyt ve Başar’ın eşleri de katıldı.

Gazeteci meslektaşları, haber yapmak için gittikleri Suriye’de Esad yönetimi tarafından gözaltına alınan Cüneyt ve Başar için bir araya geldi. 19.30’da Nişantaşı’nda bulunan Suriye konsolosluğunda bir araya gelen yaklaşık 30 gazeteci, Cüneyt ve Başar’ın serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal ve Başar Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi de katıldı.

Sloganlarla Suriye yönetimini protesto eden gazeteciler, meslektaşlarına bir an önce kavuşmak istediklerini söyledi.

Kısa bir süre önce yeni bir fotoğrafı yayınlanan gazeteci Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal, “Fotoğrafı aldığımda çok mutlu oldum. Hayatta olduğunu bir kez daha görmüş oldum ama bu sadece ağza bir parmak bal çalmaktır. Bir kare fotoğraf yetmiyor. Artık demeçler vererek Cüneyt ve Başar’ı getiremeyeceklerini anlasınlar. Çünkü 72 günden beri biz burada avazımız çıktığı kadar Cüneyt ve Başar’ı istiyoruz. Hiçbir şekilde bir sonuç elde edemedik. Artık eşlerimizi getirin, harekete geçin” dedi.

Yetkililerden yardım isteyen Arzu Kadumi ise, 72 gündür eşiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Cüneyt’in fotoğrafı ve videosu yayınlandı. Başar ile ilgili bir ses kaydı ya da video yok. Açıkçası ben eşim hayatta mı, değil mi bilmiyorum. Çocuklarıma hiçbir şey söyleyemiyorum. Ben sadece Suriye devletinden 'Başar Kadumi nerede' bunu öğrenmek istiyorum. Başar Kadumi sağ mı? Bunu bize söylesinler. Gelmesinden daha önce ellerinde olduğunu kabul etsinler. Suriye’de her gün bombalar düşüyor. Bunlar nerede tutuluyor. Şu ana kadar sağ iseler bile, bundan sonra düşen herhangi bir bomba nedeniyle hayatlarını kaybedebilirler. Dakikalar bizim için çok önemli.” Eşinin hayatından endişe ettiğini söyleyen Kadumi, “Bunu çocuklarıma açıklayamıyorum, onların gözlerine bakamıyorum. Yetkililere ben buradan sesleniyorum, Başar Kadumi sağ desinler, elimizde desinler, bizi biraz rahatlatsınlar” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı