Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kurtulmuş resmen AK Parti'de

22 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Katılım Töreni'nde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgelerle yeni bilgiler açıklayacağını hatırlatan Erdoğan ''Kılıçdaroğlu yeni bilgiler açıklayacağım diyor. Ne çıktı ortaya? Tavşan çıktı değerli kardeşlerim'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantının yapıldığı salona Başbakan Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile birlikte geldi. “Katılım toplantısının ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyen Erdoğan, “AK Parti 4. Büyük Kongresi öncesinde partimizin tüm kurulları ile değişik tarihlerde toplantılar gerçekleştirdik. Haftaya bugün büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Şu anda uluslararası camiadan devlet ve hükümet başkanlarını bu genel kuruluma davet ettik. Ciddi bir iştirak olacak. 30 Eylül sabahından itibaren Ankara’da çok farklı bir coşkuyu beraber yaşayacağız.” diye konuştu.

ABD ziyaretini kongre sebebiyle iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Erdoğan, “Dışişleri Bakanımız ülkemizi orada temsil edecek. 14 Ağustos 2001’de yola çıktık. Geldiğimiz nokta ortada. 10 yılda iktidarımız oldu. 30 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirdiğimiz il başkanları toplantısında Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye katılımını gerçekleştirdik. Bugün çok değerli siyasetçimizin sayın Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının AK Parti’ye katılım törenini gerçekleştireceğiz. Numan Kurtulmuş’a feshedilmiş olan HAS Parti’de birlikte yol aldığı arkadaşlarına ‘yuvanıza hoş geldiniz’ diyorum.” ifadelerini kullandı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “AK parti’nin omuzlarında taşıdığı misyon büyük bir kadim bir medeniyetin ruhu ile şekillenmiştir. Bu hareket bu dava kökü derinlerde olan kökü medeniyetimizle yaşıt olan ilkeleri vizyonu ve bu noktada o misyonu üstlenmiş bir davadır. Biz büyük bir çınarın dallarıyız. Bu çatı herkesi kucaklayabilecek imkana sahiptir. Bu milletin adeta mecnunlarıyız.”

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'AK PARTİ DAVASI GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR'
AK Parti çatısı herkesi kucaklayacak imkana sahiptir. Bizler millet sevdalılarıyız. Biz bu milletin mecnunlarıyız. Biz asla bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Batıya ne kadar değer veriyorsak, doğuya da veriyoruz. Şu anda bölücü terör örgütü istemediği halde Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz. Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik. Hepimiz bir olduk, birlikte olduk. Biz her inanç grubuna ayı mesafedeyiz. Tüm milleti bütünleştirerek, kucaklayarak kutlu yolculuğumuza devam ediyoruz. AK Parti davası dahada güçlenerek yoluna devam edecektir. Bize yapılan tüm suçlamaları ters düz ettik.

'KÜRTÇE DE SEÇMELİ DERS OLDU'
2013-2014 eğitim sistemi daha farklı olacak. Eğitimde bu yıl seçmeli ders uygulamasını da başlattık. Başta Kur'an-ı Kerim Ve Hz Peygamberin hayatını öğrenmek için bir tercih yapabilecek. Kürtçe de seçmeli ders oldu. Ana muhalefet bunları bilmez. Muhalefetin lugatında seçmeli ders diye birşey yok. Bundan rahatsız oluyorlar.  İlkokula başlama yaşı 66 aya çekildi. Muhalefet rahatsız oldu. Bizim çocuklarıız zekidir. Bir an önce hayata atılmalarını istiyoruz. Yeni eğitim sistemin araştırılarak geçildi. Biz çocularımız iyi yetiştireceğiz. Devlet olarak, anne-baba olarak daha çok çalışacağız. Öğretmenlerimizin layık olduğu İmkanlara daha çabuk ulaşması için çaba sarfediyoruz.  Terör olayı genç-yaşlı dinlemiyor, okulara saldırıyor. Terör örgütü eğitime savaş açtı. Okulları, yurtları, dershaneleri yakıyor.

'MÜSLÜMANLAR RENCİDE EDİLMEK İSTENDİ
'
Provokasyon filmi İslam coğrafyasında protestolara neden oldu. Müslümanlar haklı olduğu halde, şiddet nedeni ile haksız konuma düşmüşlerdir. Gerekçe ne olursa olsun bir Müslümanın tek bir cana kıymasını kabul edemeyiz. Batıda bu tür seviyesiz girişimler ilk değil. Bir çok yolla Müslümanlar rencide edilmek istendi. Bir dinin peygamberine hakaret etmek düşünce özgürlüğü kategorsinde değerlendiremez. ABD ve Avrupa'da bu tarz olaylarda düşünce özürlüğünün arkasına sığınmaları kabul edilemez..Film düşünce özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. İslam karşıtlığının da insanlık suçu olması gerekir. İslamofobi ırkçılık kadar tehlikelidir. Eğer bugün Ortadoğu'da sorunlar varsa bunun arkasında bu anlayış yatmakta. Ölçüsüz protestolar asla müsamaha gösteremeyiz. Türkiye'de dine hakareti insanlık suçu kapsamına alacağız. Protestolar ölçülü olmak durumuna ama batı da İslam karşıtlığı konusunda yeterli hassasiyeti göstermek zorunda.

'ÇİN’LE AYNI ORANDA BÜYÜYORUZ
'
Bu yılın son çeyreğinden itibaren büyümede fren kaldırılacak, ortalama yüzde 5 büyümeyi yakalayacağız. OECD ülkeleri arasında Çin’le aynı oranda büyüyen bir ekonomiye sahibiz. MB’nin toplam döviz rezervi bir rekora ulaştı, 110 milyar dolara çıktı. Önümüzdeki Nisan itibariyle reel borcumuzu IMF’ye sıfırlayacağız.

ARTAN TERÖR OLAYLARI
Terör örgütü güvenlik güçlerine karşı alçakça saldırılarını sürdürdü. Birkaç kez ifade ettim. Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör geçmişte siyaset üzerinde bir etkileme gücüne ulaşmıştı. Terörün hedefi sadece güvenlik güçleri değildir. Terör toplumu korkutmak ister. Şiddet, kan dökmek terörün sadece farklı yüzlerinden biridir. Terör AK Parti iktidarına kadar maalesef şiddeti kullanarak Türkiye’de siyasete, sosyal hayata, ekonomiye etki etmiştir. İktidarlar buna engel olamamış, muhalefet de buna göz yummuştur Terörle mücadele etmek iktidarın vazifesiymiş gibi hep görülmüştür. Muhalefet de iktidarlara destek olmak yerine iktidara vurmuştur.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
AK Parti döneminde terörün yeniden tırmandığını söyleyecek kadar meseleye ilgisiz olanlar var. Son dönemde terör olaylarında bir nebze artış olmuştur. Bu olaylar karşısında geri adım atmayacağız.

'CHP SAMİMİ DEĞİL'
Şu anda terörü arkasına alarak muhalefet yapan partilere rağmen AK Parti tek başına da kalsa bu mücadeleyi sürdürmektedir. Dünyanın her yerinde terör sorunları iktidarın, muhalefetin, medyanın ortak çabalarıyla çözüldü. Terör örgütüyle bir başka mücadele, bizdeki muhalefetle bir başka mücadele. Ana muhalefet partisi teröre ortak proje üretelim diye kapımızı çalıyorlar. Ana muahlefet partisi bize gelmeden önce başbakan yardımcım milli birlik projesi için randevu istedi, randevu vermediler. Ama kendileri istediğinde biz randevu verdik. Geldiler. CHP’liler samimi değiller. Akşam başka sabah başka. Medyaya bakıyorsunuz ve orada da ayrı bir sorumsuzluk var. Hangi ülkeden güvenlik güçleri bu kadar hırpalanıyor?

'MEDYAYA ELEŞTİRİ: OKŞAYACAK MIYDIM SİZİ?'

Diyorlar ki Başbakan medyaya çok saldırıyor. Ne yapacaktım okşayacak mıydım sizi? Elbette eleştiri olacaktır ama yeri ve zamanı vardır. Bir kez daha söylüyorum. Terörle mücadele boğazda manzara izlemeye benzemez. Benim mehmedim şehit düşüyor ancak bunlar genelkurmay başkanının ayakkabısının altıyla uğraşıyorlar. Bu nasıl bir basiretsizlik. Kimin hangi hesabın içinde olduğunu milletim görsün. Şehit haberleri geldikçe Ak Parti yıpranıyor diyerek ellerini ovuşturanları halkımız görsün.

''O ÇİÇEK ÇOCUKLAR ALÇAKÇA...''
CHP arkasına terörü almış iktidarı eleştirmeye çalışıyor. Arkadaşlarına bakıyorsunuz ayrı tellerden çaldılar. Bir tanesini kaçırdılar 2 gün sonra bıraktılar. Kendisini kaçıranlara çiçek çocuk muamelesi yaptılar. O çiçek çocuklar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler. CHP ne diyor size çok farklı belgeler açıklayacam diyor. Ne çıktı ortaya Değerli kardeşlerim tavşan çıktı. Bunların yaptığı bu. Genel Başkanı çıkıyor o da ayrı telden çalıyor. Bunlar hep dağdan gelen bilgiler. Bunların nereden geldiğini biliyoruz. CHP'de kimi dinleyeceğimizi bilemiyoruz artık inanın borsada bile bu kadar iniş çıkış olmuyor. Erken kalkan mikrofonun önüne geçiyorlar. 40 yamalı bohça. Ankara'da İstanbul'da Hakkari'de ayrın dil. Oslo belgeleri diye elinizde salladığınız belgeler Sosyalist Enternasyonel'de altına imza attığınız metni perdeleyemez. 7 - 8 ay önce gazetelerde yayınlanmış sözde belgeleri kimlerin CHP'ye servis ettiğini açıklasınlar. CHP'nin bu gafletini bu aymazlığını bu millet unutmayacaktır. Tarih CHP'nin kendi şahsi hisleri için aynı kulvardan koştuğunu nasıl sahte belgelerle halka zarar verdiğini tarih yazacaktır. Medyaya ve bu fırsatçılara rağmen yolumuzdan kararlıkla yürüyeceğiz. Geri adım atarsak millet kaybedecek. Bu sefer ülkem terör belasının üstesinden gelecektir. Bir yandan standartları yükselteceğiz bir yandan da kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ak Parti 4. büyük kongremizin hazırlıklarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Biz gündemimizi güncelleyerek yola devam ediyoruz. Burada biz hız arttıracağız. 2001'deki hedeflerimiz o günün beklentilerini karşılıyordu bugünkü kongremiz ise bugünkü hedef ve beklentileri karşılamaya yönelik bir program başlatıyoruz.Artık Türkiye alan el değil veren el.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı