Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aziz Yıldırım'a 39 yıl hapis istemi

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Futbolda şike davasında savcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 14 yıldan 39 yıla kadar hapsini istedi.

Futbolda şike davasının 19. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülüyor.

Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 9'u tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, Savcı Ufuk Ermertcan esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Mütalaasında, Aziz Yıldırım'ı 6 maçta şike, 3 maçta teşvik ile haksız ekonomik elde çıkar elde etmekle suçlayan savcı, Yıldırım hakkında 14 yıldan 39 yıl 9 aya kadar hapis talebinde bulundu.

Savcı Ermertcan; Yıldırım'a ayrıca Eskişehir-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-İBB, Sivas-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Fenerbahçe ile Karabük-Fenerbahçe maçlarından da ceza verilmesini talep etti.

OLGUN PEKER

Davanın bir numaralı sanığı olan Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in ise şike davasından beraati istendi. Savcı, Olgun Peker'in 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan ise cezalandırılmasını istedi.

SADRİ ŞENER

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener için de ceza talebi var. Şener'in A.Gücü-F.Bahçe maçından beraatini isteyen savcı, Sivasspor-F.Bahçe maçı içinse teşviğe teşebbüsten hapis cezası talep etti.

SERDAR ADALI

Eski Beşiktaş Yöneticisi Serdal Adalı ve eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu için Beşiktaş-İBB maçında şike iddiasıyla hapis cezası talep ediliyor.

CEMİL TURAN
Savcı, hakkında 4 maçta şike yaptığı iddiası bulunan Fenerbahçe Şube Koordinatörü Cemil Turan'ın beraatini istedi. Gerekçe olarak ise 'kesin ve inandırıcı deliller olmaması' gösterildi. Ancak Turan'ın 'Aziz Yıldırım liderliğindeki örgüte üye olmak suçundan 6 yıl hapsi isteniyor.

BÜLENT UYGUN

Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun hakkında ise '2 maçta şike yapmak 1 maçta da teşvik primi vermek ve örgüte üye olmak' suçundan 10 ila 10 yıl 6 ay arası hapsi istendi.

EMENİKE
Savcı, sanıklardan futbolcu Emenike'nin, duruşmaya gelmemesi nedeniyle, bu davadan ayrılarak başka bir kamu davasında yarılanmasını talep etti.

Savcı, okunmasına devam edilen mütalaasında, şu isimlerin de tutuklanmasını talep etti:

Ali Yıldırım (Örgüt ve şike suçlamasıyla)
Şekip Mosturoğlu (Örgüt, şike ve teşvik suçlamasıyla)
İlhan Ekşioğlu (Örgüt ve şike suçlamasıyla)
İbrahim Akın (Şike ve teşvik suçlamasıyla)
İskender Alın (Şike ve teşvik suçlamasıyla)
Mecnun Otyakmaz (Örgüt ve şike suçlamasıyla)
Korcan Çelikay (Şike suçlamasıyla)
Mehmet Yıldız (Şike suçlamasıyla)
Ümit Karan (Şike ve teşvik suçlamasıyla)
Yusuf Turanlı (Örgüt, şike ve teşvik suçlamasıyla)
Sercan Yıldırım (Teşvik suçlamasıyla)
Serdar Kulbilge (Şike suçlamasıyla)
Zafer Önder İpek (Şike suçlamasıyla)


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı