Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kırklareli'nde Bahar Sevinci

5 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Baharın müjdecisi olan cemrelerden ikincisinin suya düşmesiyle Güney Ege'ye adeta bahar geldi, kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı.

Baharın müjdecisi olan cemrelerden ikincisinin suya düşmesiyle Güney Ege'ye adeta bahar geldi, kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı.

Halk arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Arapça ''ateş halinde'', ''yanmış halde'' veya ''kor'' anlamına gelen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilkinin havaya düşmesinin ardından bugün ikinci de cemre suya düştü. Cemrenin düşmesiyle Güney Ege'de bulunan Marmaris ve Datça yarımadalarına adeta bahar geldi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 19 dereceye çıktığı Marmaris'te deniz suyu sıcaklığı ise 16 derece ölçüldü.

Güneşli havayı fırsat bilenlerden bazıları sabah sporlarını sahilde yaptı, bazıları ise köpeklerini gezdirdi. Deniz kenarındaki kafelerde oturarak sıcak havanın tadını çıkartanların yanı sıra birçok kişi oltalarıyla balık tutmaya çalıştı. Sandalla denize açılanlar güneşli havada kürek çekip, eğlenceli zaman geçirdi.

KIR ÇİÇEKLERLE KAPLANDI

Marmaris'in Hisarönü, Tugut ve Selimiye köylerinde ise kırlar ve bahçeler rengarenk çiçeklerle kaplandı. Aileleriyle kırlarla dolaşanlar, baharın yaklaşmasının sevincini yaşadı. Çiçek toplayan çocuklar, koşup oynayarak güzel vakit geçirdi.
Üçüncü ve Son cemrenin 5 Mart'ta toprağa düşmesiyle Güney Ege'de hava sıcaklıklarının daha da artması bekleniyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı