Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

En sert tepki Bahçeli'den

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz mitingi ve Öcalan'ın mesajına sert tepki gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın mesajının okunduğu Nevruz kutlamalarını “Habur'dan kötü, bölünmenin başlangıcı” olarak nitelendirdi. Bahçeli, “Türk milletinin kaderi, müebbet hapis almış bir caninin insaf ve inisiyatifine kalmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın mesajının okunduğu Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarını değerlendirdi.

Bahçeli, 'Türk milletinin kaderi müebbet hapis cezası almış bir caninin insaf ve inisiyatifine kalmıştır' diye konuştu.

Kutlamalarda Türk bayrağı bulunmamasını tepki gösteren Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır'daki Nevruz'u tanımıyoruz. Bu şekilde kutlanan bir Nevruz, bu milletin bayramı değil. Türk bayrağının olmadığı kutlama kardeşlik, birlik mesajını içermez. Türk milleti bu tabloyu ibretle seyrediyor; vakti, saati geldiğinde hükmünü verecektir.

Bu, İmralı'daki elebaşıyla yapılan görüşmenin bir sonucudur. Bu Nevruz, pazarlıkların gölgesinde yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da gezeceğine, Diyarbakır'da katılım sağlayabilirdi. Kutlamalara bir temsilcisini, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı yollayabilirdi.

Habur'dan daha kötü bir fotoğraf. Böyle bir tablo, bölünmenin başlangıcıdır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı