Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Chavez için ağladılar

10 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze törenine 50'den fazla ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti.

Kansere yenik düşen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez için düzenlenen devlet törenine çok sayıda devlet başkanı ve üst düzey temsilci katıldı.

Güney Amerika ülkelerinde tüm liderlerin hazır bulunduğu törende, Chavez'in müttefiki olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da hazır bulundu. Törende Türkiye'yi ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti.

Güney Amerika ülkelerinde tüm liderlerin hazır bulunduğu törende, Chavez'in müttefiki olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da hazır bulundu. Törende Türkiye'yi ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti. Mumyalanan Chavez'in naaşı askeri akademide 7 gün boyunca halkın ziyaretine açılacak.

Mumyalanan Chavez'in naaşı askeri akademide 7 gün boyunca halkın ziyaretine açılacak.

YERİNE GEÇECEK İSİM BELİRLENDİ

Venezuela'da Yüksek Mahkeme, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından yardımcılığını yürüten Nicolas Maduro'nun geçici devlet başkanlığını onayladı.

Maduro'nun ilerleyen saatlerde geçici devlet başkanı olarak parlamentoda yemin etmesi bekleniyor. Parlamentodaki yemin törenini boykot etme kararı alan muhalefet lideri Henrique Capriles, mahkeme kararını 'anayasanın ihlali ' olarak niteledi.

Venezuela Anayasası'na göre parlamento başkanının geçici devlet başkanı olması gerekiyor.

7 Ekim'deki seçimleri kazanan Chavez, kanserinin nüksetmesi üzerine Küba'da 4. kez ameliyat masasına yatmış ve 10 Ocak'taki yemin törenine katılamamıştı.

Chavez, ameliyattan önce bazı yetkilerini Maduro'ya devretmiş ve kendisine bir şey olması durumunda yerine Maduro'nun geçmesini vasiyet etmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı