Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Barzani'den Mesajlar

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'deki temaslarının ardından Sheraton Otel'de bir grup basın mensubuyla bir araya geldi.

Terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yapan Barzani, "Bu dönemden sonra silahla bir yere varılamaz. Bundan sonra PKK silah yöntemini sürdürürse sonucuna kendi katlanır. Ben PKK'nın Irak Kürdistanı'nda hüküm sürmesine müsaade etmem." ifadelerini kullandı.Türkiye ile işkilerin, demokratik açılım süreci sayesinde geliştiğini ifade eden Barzani, "Artık korkuların aşılması lazım. Kürt ve Türk olarak kardeşçe ve birlikte yaşamalıyız." dedi.

Irak'ın iç meselelerine ABD'nin dahil olmasını istemediklerini ifade eden Barzani, Kerkük'le ilgili bir soruya da "Kerkük halkı kendi geleceğine kendisi karar verecek. Kerkük'ün farklı mezhep ve etnik kökenden gelenlerin bir arada yaşadığı örnek bir şehir olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Irak'taki Kürtlerle Sünni Arapların Şiilere karşı ittifak kurduğu yönündeki algıya da karşı çıkan Barzani, "Bir Kürt de diktatörce iktidar sürdürse ona karşı olacağız. Bu konuyla ilgili ortak çabalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı