Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Köpeğe işkence var!''

11 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Maltepe’de bir çiftlikte köpeğin işkenceyle öldürüldüğü iddiası, hayvanseverleri harekete geçirdi.

Çiftliğe girmek isteyen Prof. Dr. Orhan Kural ile çiftlik sahibi arasında başlayan tartışma, polis merkezinde noktalandı. Bir köpeğin işkenceyle öldürüldüğü iddiası üzerine harekete geçen Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ‘Panter Emel’ lakabıyla bilinen Emel Yıldız ile bir grup hayvansever, sözkonusu çiftliğe gitti. Ancak çiftlik sahibi Engin U., iddiaya göre, çiftliği gezmek isteyen Orhan Kural’ı önceden izin almadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmak istedi. Bunun üzerine Kural ile Ulukurt arasında tartışma çıktı. Tartışma çiftlikteki diğer vatandaşlarında girmesiyle bir anda büyüdü. Çiftlik çalışanları ile U., Orhan Kural’ı çiftlikten uzaklaştırdıktan sonra içeriye sadece Emel Yıldız’ın (Panter Emel) girmesine izin verdi.

TARAFLAR BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşanan tartışmanın ardından Orhan Kural ve Engin U., karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Kural ve Engin U.’yu şikayet ve ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

Öte yandan, çiftlikte bir süre çalışan ve işkenceyle köpek öldürüldüğü ihbarını yapan Gürcistan uyruklu Emel Gheorghe, “Ben bu işyerine severek girdim ve iki hafta çalıştım. Ama iki hafta sonra artık çalışamadım, çünkü hayvanlar aç, tedavi edilmiyor. İçeride benim bildiğim kadarıyla bir veteriner vardı. Orada ben kendisine gizli gizli telefon açıyorum köpeklere nasıl bir tedavi yapayım diye. Orada bir köpek var, onu ben iyileştirdim, tabi hala üzerinde yara var. Köpekler aç. İnanılmaz bir şey şu anda titriyorum zaten, köpekleri döverek öldürdüler” dedi.

Gheorghe, iddiasına ilişkin elinde fotoğraf ve kamera kayıtlarının da bulunduğunu söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı