Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öğrencilerin Zor Günü

18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sosyal Bilimler oturumu sona erdi.

Tek oturum olarak uygulanan sınavda 385 bin 659 aday ter döktü. Öğrencilerin büyük bölümü soruları kolay buldu. Tarih, Coğrafya ve Felsefe grubu testlerinin yer aldığı Sosyal Bilimler oturumu saat 10.00’da başladı.

Tek oturum olarak uygulanan LYS-4 oturumunda 385 bin 659 aday başarılı olmak için ter döktü. Toplam 135 dakika süren sınavda Tarih testindeki 44 soru için adaylara 65 dakika cevaplama süresi verildi.

Coğrafya-2 testinde 16 soru için 25 dakika, Felsefe Grubu testindeki 30 soru içinse 45 dakika süre ayrıldı. Felsefe Grubu testinde 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji ve 10 da Mantık sorusu yer aldı. Tüm sınavlarda testler ayrı soru kitapçıklarında bulunurken, tek cevap kağıdı kullanıldı.

ADAYLAR SORULARI KOLAY BULDU

Sınava giren adayların büyük bölümü soruların kolay olduğunu söyledi.

Sürenin yeterli olduğunu belirten adaylar kendilerini zorlayan bölümün daha çok Felsefe grubu soruları olduğunu aktardı. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri de sınav merkezlerinin önünde heyecanla çocuklarını bekledi. Her zaman çocuklarının yanında olduğunu ifade eden veliler, üniversiteye girişte sınavların kaldırılmasını istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı