Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Biber Gazının Etkisi

30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Yalova’da aralarında arkadaşlarının bulunduğu iki grup arasındaki kavgayı gören ve ayırmak isteyen astım hastası Çayan Birben (31),olaya müdahale eden polisin biber gazı kullanması ile fenalaşarak hastaye kaldırıldı.

Yoğun bakıma alınan astım hastası Çayan Birben‘in beyin ölümü gerçekleşti. Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yıldız Sokak'taki Abdullah Baştürk Parkı'nda önceki gece saat 23.00 sularında iki grup arasında kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isteyen ve astım hastası olduğu öğrenilen Çayan Birben (31) olay yerine sevk edilen polisin gruplara müdahalesinde biber gazı kullanmasıyla fenalaştı. Görgü şahidi Emre K. “Çayan’ın olay ile ilgisi yoktu. Polise (abi ben astım hastasıyım biber gazı sıkma) dediğini duydum, polis yine de sıktı” dedi.

Biber gazının etkisi ile iyice fenalaşan Birben internet kafeye koşarak elini yüzünü yıkamak istedi. Burada kalbi duran genci olay yerine gelen ambulans ile ilk müdahale yapılarak Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Haberi alan yakınları hastahaneye akın ederken Birben’nin beyin ölümünün gerçekleştiği haberi avukat Melike Kormaz’a bildirildi.

Çanay’ın aynı zamanda yengesi olan avukat Melike Kormaz yaşanılan olayın sorumlularının adalete hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Çanay herkesin gözü önünde ölümü izlendi. Astımlı olduğunu söylediği halde neden polisin bu denli şiddet uyguladığını anlamıyorum. Doktoru Emrah Uludağ ölüm sebebinin biber gazından dolayı olduğunu, astımlı olduğu için panik atak ile de hiper tansiyondan dolayı beyninde baloncuğun patladığını söyledi.

Herkes adaletin karşısında hesap verecek." dedi.

ACILI ANNENİN AĞITLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Dört kardeşin en küçüğü ve ailenin tek erkek evladı olan Çayan Birben’in annesi Yücel Birben hastane bahçesinde polislere feryat ederek “Oğlumu benden aldınız. Çok çaresizim oğlum ne yapayım, sen söyle ben öyle yapayım Çayanım. Ne olursun beni çaresiz bırakma. İki tane dağlar bir araya gelse seni deviremezdi, iki tane polis seni devirdi oğlum.” diye feryat etti.
Öte yandan bir yakınının cenazesi için Rize’ye giden baba Ahmet Birben yolda haberi alıp geri döndü. Bir ay önce kalp ameliyatı geçiren babaya oğlunun durumu uzun süre bildirilmedi. Konya’da yaşayan dayı Müfit Haberal haberi alır almaz Yalova’ya geldiğini yaşananlar karşısında ne yapacağını şaşırdığını söyledi.

Haberal, polisin müdahale tarzının vahşice ve vicdansızca bulduğu ifade etti . Haberal, “Bıçağın, silahın olmadığı bir kavgayı polis biber gazıyla durdurmaya çalışmış. Hasta olduğunu beyan ettiği halde üstüne basa basa biber gazı sıkmışlar. Şu anda yoğun bakımda zaten biliyorsunuz, beyin ölümü gerçekleşti. Sadece makineye bağlı olarak yaşıyor. Olayla ilgili yargı süreci başladı.

Bu işin sonunu bırakmayacağız.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı