Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Danıştay'dan başörtüsüne vize

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay'ın başörtüsüyle ilgili verdiği karara herkesin uyması gerektiğini belirterek, yargı kararlarının önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

Samanyoluhaber'e konuşan Karakullukçu, kamu kurumlarında başörtüsü aleyhine bir engel kalmadığını ifade etti.

Mahkeme kararına herkesin uyması gerektiğini belirten Karakullukçu, şöyle devam etti: "İsabetli olan bir karar. Kimsenin rahatsız olmaması lazım. Yargı kararlarının önünde kimse duramaz. Yargı kararları hepimizi bağlayan kararlardır. Karar hukuka uygun ve yerindedir. Bu tür kararların değişmesi söz konusu olmaz. Bunun gereklerine hepimiz uymak zorundayız." dedi.

Çözüm sürecini desteklediklerini dile getiren Karakullukçu, süreçle ilgili yasal düzenlemeye gerek olmadığını kaydetti.

Umutlu olduklarını ve ülke yararına çözülmesi gerektiğinin altını çizen Karakullukçu, terör örgütünün silahlı gruplarının sınır dışına çıkmasına ilişkin bir düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığına yönelik ise "Neyi yasalaştıracaksınız? Neye göre yasalaştıracaksınız? O belli değil. Yasayla birlikte olacak olan bir konu değil. Ama hükümetin bir görevidir. Yapabilir, tüm yetki hükümettedir." değerlendirmesinde bulundu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı