Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kaçırılan Türk mühendislerden iyi haber

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Afganistan'ın Logar kentinde bir helikopterin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılarak 3 haftadan fazla bir süre alıkonulan ve daha sonra Türk makamlarının girişimi sonucu serbest kalan 8 Türk'ten 4'ü Kabil'den ayrıldı.

Türk Havayolları'na ait Kabil-İstanbul seferini yapan tarifeli uçakla Türkiye'ye hareket eden 4 Türk vatandaşının, 15.50'de İstanbul'da olması bekleniyor. Serbest kalan Milayim Çelik, Nurettin Koştur, Erkan Kaya ve Abdülbaki Aslanhan'ın İstanbul'dan da Adana'ya gideceği öğrenildi.

Türk çalışanlar, 21 Nisan'da helikopterlerinin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılmıştı.

-Diğer Türklerle ilgili henüz gelişme yok-

Taliban sözcüsü Zehullah Mücahid tarafından elektronik posta yoluyla basına yapılan açıklamada, ellerindeki 8 Türk'ten 4'ünün Taliban'ın Türkiye'ye olan "iyi niyet göstergesi" kapsamında serbest bırakıldığını ve diğer 4 Türk vatandaşının da yakında serbest kalacağı bildirilmişti.

Ancak alıkonulan diğer 4 Türk vatandaşının serbest kalması konusunda henüz bir ilerleme kaydedilmiş değil. Yetkililer, görüşmelerin devam ettiğini bildiriyor.

Öte yandan acil iniş yapan helikopterde bulunan bir Rus ve iki Kırgız pilotun serbest kalıp kalmayacağı konusundaki belirsizlik de devam ediyor.

Muhabir: Mustafa Bağ

Yayıncı: Yusuf Kaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı