Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

27 yaşındaki Gamze kayınvalide kurbanı

11 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı İzmir’in Çiğli İlçesinde, eşinden boşandıktan sonra ikinci kez evlenen Gamze Nur Ö, ikinci eşinin kayınvalidesi tarafından 3 yaşındaki kızının gözleri önünde bıçakla öldürüldü.

Olay, bugün bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Şiddet gördüğü gerekçesiyle eşiyle yaşadığı evi terk ederek çocuğunu alıp 3 gün önce başka eve taşınan 27 yaşındaki Gamze Nur Ö., yanına gelen kayınvalidesi 40 yaşındaki S.P.Ö. ile tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında S.P.Ö., iddiaya göre eline geçirdiği bıçakla Gamze Nur Özcan’ı torunu D.Ö.’nün gözleri önünde bıçakladıktan Sonra boğazını keserek öldürdü. S.P.Ö., olayın ardından kapıyı torunu ve öldürdüğü gelininin üzerine kapatarak kaçtı. Olay sırasında markette olduğu öğrenilen Özcan’ın ilk evliliğinden olan 9 yaşındaki oğlu B.K. eve geldiğinde kapıyı açamadı. Camdan annesinin kanlar içerisinde yerde yattığını gören B.K’nın yardım istediği komşuları, olayı polise haber verdi.

Eve gelen polis ekipleri, kapıyı kırarak içeriye girdi. Kapının arkasında kanlar içinde yerde yatan Gamze Nur Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Hemen yanında ağlayan D.Ö. ile ağabey B.K, polis tarafından karakola götürüldü. Ekiplerin incelemesi ve genç kadının çocuklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, cinayet şüphelisi olarak kayınvalide S.P.Ö. aranmaya başlandı.

ESKİ EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜ

Kayınvalidesi tarafından öldürülen Gamze Nur Özcan henüz 17 yaşındayken ilk evliliğini yaptı. Bir oğlu olan Gamze Nur Özcan’ın, halen başka bir suçtan cezaevinde bulunan eşinden şiddet gördüğü için 2008 yılında boşandığı öğrenildi. Bir yıl Sonra 2009 yılında hayatını bu kez C.Ö. ile birleştiren Gamze Nur Özcan’ın ikinci kez anne olduğu ve Son eşinden de yine şiddet gördüğü belirtildi. Eşinden şiddet gördüğü için 3 aylık koruma kararı bulunan Özcan’ın, bu sürenin bitmesinin ardından geçen 25 Ocak’ta yine karakola giderek kocasına karşı koruma kararı başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. İşlemlerin devam ettiği sırada 1 Şubat 20013 tarihinde yine polise başvurup eşiyle barıştığını ve başvurusunu geri çektiği anlaşıldı.

Bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan kadının, ocak ayında eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle polise şikayetçi olup koruma talebinde bulunduğu, mahkemenin aldığı 3 aylık koruma kararı tebliğ edilmeden polise gidip eşiyle barıştığını ve koruma istemediğini söylediği, bunun üzerine koruma kararının uygulanamadan iptal edildiği belirtildi.

Gamze Nur Özcan’ın cesedi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayın ardından kaçan kayınvalide S.P.Ö’yü yakalamak için polis çalışma başlattı. Polisin, Özcan’ın eşi C.Ö’yü de olayla ilgisinin bulunabileceği ihtimaliyle aradığı bildirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı