Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Provokatörler böyle yakalandı

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı İstanbul’da, birçok iş yeri ve aracın zarar gördüğü izinsiz nevruz gösterilerine katılan şüphelilerin, 10 ayrı eylemde bulundukları ortaya çıktı.

Göstericilerin bu eylemleri polis kamerası tarafından görüntülendi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM)'den yapılan açıklamada bu sabah adliyeye sevk edilen 38 kişiyle ilgili bilgi verildi.

Polisin, korsan nevruz gösterileri ile ilgili başlattığı araştırmalar sonucu, 3 Mart 2012 tarihinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda 38 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda puşi, maske ve örgütsel doküman bulunduğu açıklandı.

Korsan nevruz gösterileriyle ilgili olarak polis kamerasının çektiği görüntüler de basına dağıtıldı. Görüntülerde kırılan otobüs durakları, zarar gören araçlar ve yüzü maskeleri göstericiler bulunuyor.

Küçük yaştaki bir çocuğun olaylar nedeniyle zarar görmemesi için polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılması da görüntülerde ye aldı. TEM 'den yapılan açıklamada, yakalanan kişilerin katıldığı 10 ayrı eylemin aydınlatıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında 2 Mart 2012 günü, Ümraniye 'de 4 ayrı noktaya ses bombası konulması olaylarının faillerinin de yer aldığı ifade edildi. Gözaltındaki 36 şüpheli, TEM'den, 2 şüpheli de Çocuk Şube 'den adliyeye sevk edilmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı