Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

7 yılın en büyük uyuşturucu operasyonu Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul narkotik polisinin 860 kilogram eroin ele geçirdiği operasyonun polis kamerası görüntüleri basın ile paylaşıldı.

Polis timlerinin operasyon öncesi her türlü ihtimale karşı telsiz anonslarıyla haberleşmeleri görüntülere yansıdı. Film karelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı 3 ayrı operasyonda yaklaşık 1 ton 500 kilogramın üzerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Yaklaşık bir yıl önce takibe alınan bir ailenin uyuşturucu ile bağlantılarını deşifre eden İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en dikkat çeken operasyonuna imza attı. İran’dan Türkiye’ye getirilen ve İstanbul üzerinden Avrupa’ya gönderilmesi planlanan eroine yönelik operasyonda 860 kilogram eroin ele geçirildi.

23 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Bayrampaşa’da bir depoda ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili geniş kapsamlı soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Diğer iki operasyonda da 518 kilogram hint keneviri ile 142 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyonun bütün ayrıntılarını kayıt altına alan polisin çektiği görüntülerde de timlerin nasıl hareket ettikleri ve şüphelerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlar yer aldı. Polislerin operasyon öncesindeki hazırlıkları, depo olarak kullanılan bölümlere girişleri, zanlıların gözaltına alınması saniye saniye kaydedildi. Eroinin bezelye kutularına gizlenerek yurt dışına çıkarılmaya çalışıldığı ortaya çıktı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı