Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Talabani ölüm döşeğinde mi?

19 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Irak Hükümeti, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin öldüğüne dair haberleri yalanladı.

Irak Cumhurbaşkanlığı Divanı Başkanı Nasir el-Ani, Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. İsam Namık Abdullah ve Talabani'nin tedavi gördüğü Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Hani El-İkabi ile yaptığı basın açıklamasında Talabani'nin öldüğüne dair basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

El-Ani Cumhurbaşkanı Talabani'nin yoğun bakımda olduğunu, sağlık durumunun istikrarını koruduğunu ve Iraklı uzman doktorlardan oluşan ekibin kendisiyle en iyi şekilde ilgilendiklerini söyledi.

Irak Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. İsam Namık Abdullah da Talabani'nin dün akşam yerel saatle 11.00'de sağlık sorunu yaşadığını ve acil olarak tıp merkezine getirildiğini ve özel tedavi dairesinde tedavisine başlandığını belirtti.

Abdullah, ''Tıp Merkezi Genel Müdürü ile yapılan istişareler sonucunda uzmanlardan oluşan bir ekip hazırlandı. Cumhurbaşkanı yoğun bakıma alındı, tedavisi için gerekli her şey yapıldı. Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu istikrarlı durumda'' dedi.

Bu arada Talabani'nin tedavi gördüğü Yoğun Bakım Servisi Müdürü Dr. Iyad Abbas, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun uzman sağlık ekibi tarafından takip edildiğini ve hayati fonksiyonlarının daimi bir şekilde müşahede altında tutulduğunu söyledi.

Abbas, Talabani'nin sağlık durumunda dün akşamdan beri herhangi olumsuz bir gelişme olmadığını, önümüzdeki saatlerde olumlu gelişmeler ümit ettiklerini bildirdi.

Muhabir: Nazmi Akyol / Bülent Şahin Erdeğer
Yayıncı: İbrahim Uyar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı