Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hastaneyi birbirine kattılar

28 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara’da, çocuğunu muayene ettirmek isteyen vatandaş, sıraya girmek istemeyince yanında bulunan iki kişiyle beraber hastanedeki güvenlik görevlileriyle kavga etti.

Hızını alamayan şahıslar, ellerindeki sopa ve bıçaklarla bekleme salonundaki camları yere indirdi. Yaşananlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam saatlerinde Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümünde meydana geldi. İddiaya göre, çocuğunu muayene ettirmek için hastaneye gelen bir vatandaş, muayene sırasında ön sıralara geçmek isteyince, güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. Sıraya girmemekte ısrar eden vatandaş ve yanında beraber gelen iki kişi ile güvenlik görevlileri arasında itişme yaşandı. İtişme Sonrasında hastanede bulunan güvenlik görevlileri şahısları sakinleştirmeye çalıştı. Çevredekilerin şaşkın bakışları altında, sakinleşmeyen kişiler ile güvenlik görevlileri arasında tekme ve tokatların havada uçuştuğu bir kavga başladı.

Hastane koridorlarında yaşanan kavga Sonrasında şahıslar zorlukla dışarıya çıkarıldı. Aynı kişiler, daha Sonra ellerinde sopa ve bıçaklarla tekrar hastane içerisine girdi. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kapıya yaklaşan eli sopalı saldırganlar, hızlarını alamayarak kapıya tekme attı ve kapının camlarını yere indirdi. Daha Sonra ellerinde bulunan sopa ve bıçaklarla hastaneden hızlıca ayrılan öfkeli şahıslar, bir minibüse binerek hastaneden ayrıldı. Olayın duyulmasının ardından Sağlık-Sen Ankara 1.nolu şube başkanı Şenol Şahin hastanede incelemelerde bulundu. Şenol Şahin, bu tür olayların yaşanmasından dolayı üzgün olduğunu, sağlık perSoneline yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

TCK’da bu tür suçların cezalarının hafif olduğunu ifade eden Şahin, yeni kanunlarla bu insanlara verilecek cezaların artırılması gerektiğini kaydetti.

Hastanelerde Son dönemde özel güvenlik elemanları yardımıyla güvenliğin sağlandığının altını çizen Şahin, bu görevlilerin yetersiz olduğunu, polisin hastanelerde tekrar görev yapması gerektiğini belirtti.

Hastaneye gelen polis ekipleri, konuyla ilgili soruşturma başlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı