Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da sürpriz Suriye zirvesi

8 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “PKK’nın yurtdışında bilhassa Avrupa'da görünüşte yasal yapılar ve naylon örgütlenmeler altında faaliyetlerini devam ettirmesi mümkün olmamalıdır.Bunların faaliyetlerini sürdürebilmesi hepimize bir hakarettir.” dedi.

İstanbul Conrad otelinde düzenlenen Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nda konuşan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye tam bir kararlılıkla ve hukukun üstünlüğüyle mutlak bir uyum içinde, PKK terörüyle mücadeleye devam edecektir. Küresel toplumdan, uluslararası yükümlülüklerine uygun olarak bu mücadelede tam destek bekliyoruz.” mesajını verdi. PKK’nın yurtdışında bilhassa Avrupa'da görünüşte yasal yapılar ve naylon örgütlenmeler altında faaliyetlerini devam ettirmesinin mümkün olmamasını isteyen Davutoğlu, “Bunların faaliyetlerini sürdürebilmesi hepimize bir hakarettir. Ayrıca, EUROPOL dâhil, ilgili uluslararası kuruluşlarca da belirtildiği gibi, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç, kara para aklama ve terörizm finansmanını da içeren PKK faaliyetleri her nerede olursa olsun bir güvenlik tehdididir.” ifadelerini kullandı.

PKK’nın ifade özgürlüğü ilkesini suistimal etme ve kendi amaçları için kurulmuş bazı medya kuruluşlarının hizmetlerinden faydalanma çabalarının da önemli bir problem teşkil ettiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti: “PKK, televizyon ve radyo istasyonları kurma ve işletme konusunda yasal boşlukları istismar etmede oldukça başarı göstermiştir. Propaganda, eleman devşirme, nefrete teşvik ve hatta operasyonel amaçlar için bu medya kuruluşlarını kullanmaktadır. Bu meseleyi ele almak özellikle hassasiyet arz eden bir konudur. Güvenlik gereksinimleri ve temel özgürlükler arasındaki doğru dengeyi bulmak oldukça zordur. Bu nedenle, dostlarımızla, özellikle bu tür faaliyetlerin görüldüğü ülkelerle yakinen çalışmamız ve bu faaliyetlerin gerçek mahiyetine göre hareket etmemiz gerekir. Bizim en büyük beklentimiz, PKK’nın bu yöndeki teşebbüslerine karşı gösterilen tepkinin diğer terör örgütlerine karşı gösterilen tepkiyle aynı olmasıdır.”Forumun açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör örgütlerinin açık toplumların nimetlerini kendi kötü emellerine alet ettiklerini belirtti.

Terörle mücadele konusunda herkesin el ele vermediği takdirde başarılı olunamayacağının altını çizen Davutoğlu, Türkiye’de masumların canını almaya çalışanlar ile mücadele ettiklerini herkesin bildiğini ancak bu mücadelede sadece kolluk kuvvetlerinin yeterli olmadığını söyledi.

Terörle mücadele stratejilerinin kapsamlı ve esnek olması gerektiğini ve problemin ancak uluslararası işbirliği sayesinde çözülebileceğini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye’de PKK’nın asker sivil gözetmeden herkese saldırdığını ve masumların canını almaya devam ettiğini ifade etti.

Davutoğlu, sözlerine şu ifadelerle son verdi: “Terörizmin dini ve kimliği yoktur. Her türüne karşı kararlılıkla mücadele etmeliyiz. Terörizmin herhangi bir dinle irtibatlandırılması doğru değildir. Mücadelemizi bu anlayışla sürdürmeliyiz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı