Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Çözmeme lüksümüz yok''

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik terör konusunun istismar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Doğu'daki vatandaşlar da Batı'dakiler de huzur istiyor. Bunu temin etmeliyiz. Birliği ve bütünlüğü temin etmede herkes taşın altına elini koymalı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Siyaset Okulu programına katıldı.

Programda konuşan Bakan Çelik, Türk siyasetinin AK Parti iktidarında geliştiğini söyledi.

Çözüm sürecini de değerlendiren Çelik, “Terör belasından kurtulmak için verilen mücadelede ve gelinen noktada, bu olayın istismar meselesi yapılmamalı. Bu olay ciddi bir olay. Bu olay Türkiye'nin en sorunlu alanlarından biri. Bu olayın çözülmesi gerekiyor. Yüzde 50 oy alan partinin bunu çözmesi gerekiyor. Her şey denendi Türkiye'de 30 yılda. Gelinen noktada Doğu'daki vatandaşlar da Batı'dakiler de huzur istiyor. Bunu temin etmeliyiz. Birliği ve bütünlüğü temin etmede herkes taşın altına elini koymalı. Akacak olan gözyaşlarına nasıl hesap vereceksiniz. Şehit ailesine neyi nasıl anlatacaksınız. Terörist öldürüldü deniyor ya, oda orada bir eve geliyor. Orada da ağlıyor insanlar. Netice olarak Türkiye'de kan akıyor. Kan akınca kin oluyor” dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, çocuk işçilerinle ilgili olarak, “Çocuk işçiler ile ilgili yasalar mevcut ancak mantalite önemli. Kafalarda sorun var. Kafalar değişmeyince olmuyor. Yasal bir eksiklik yok. Yasal eksiklik varsa düzeltiriz ama bakış açışı değişmeli. Yoğun denetimler yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Çelik, bir katılımcının emekli maaşları ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Emekliler ile ilgili bir şey yeterli mi değil mi ayrı bir tartışma. Bu tartışılabilir. Ülkenin imkanları var. Bu imkanları rasyonel mi yoksa keyfi mi kullanıyorsunuz. 2002 de iktidara geldik. O günden bu güne enflasyonun iki katı kadar emekli maaşları arttırdık. 325 TL alan emekli şu an 800 TL, 900 TL alıyor. Ücret yeterli değil demek doğru. 'Hazine borçlandırın, seçimde geliyor emeklilere fazla para verin, bunu sizden sonrakiler düzeltir' söyleminden Türkiye çok zarar gördü. Sorunları, torunlara bırakmamalıyız. Kaynak bulunarak yapılmalı" .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı