Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okula kar motoruyla gittiler

13 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Muş’ta, köy yolları kapalı olduğu için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kar motorlarıyla evlerinden alınan öğrenciler okullarına ulaştırıldı.

Muş merkeze bağlı Karaağaç beldesi Çubuklu mezrasında yaşayan öğrenciler, okulların tatil olmasının ardından evlerine gitti. Tatillerini mezrada geçiren öğrenciler, yolları kapalı olduğu için okula gidemediler. Durumdan haberdar olan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hemen harekete geçti. 18 kilometrelik yolun bir kısmını araçla diğer kısmını da kar motorlarıyla kat eden ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından öğrencilere ulaştı. Kar motorlarıyla alınan öğrenciler il merkezine getirilerek okullarına gönderildi. Öğrencilerle birlikte il merkezine gelen Mehmet Taş, yollarının kapalı olmasından ötürü sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Taş, “Yolumuz kapalı olduğu için çocuklarımızı okula gönderemiyorduk. Bunun için AFAD’a haber verdik. Onlar da gelip çocuklarımızı okullarına yetiştirdiler” dedi.

15 öğrencinin köyde kaldığını ve AFAD’ın yardımıyla okullarına ulaştıracaklarını söyleyen Mustafa Taş ise, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri öğrencileri mezradan aldılar. Burada kar motorlarına bindirip, okullarına ulaştıracaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı