Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Muhteşem Yüzyıl' tartışması

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Muhteşem Yüzyıl dizisi tartışmalarına CHP’li Muharrem İnce de dahil oldu.

Başbakan’ın diziyi sert bir dille eleştirmesinin ardından bir açıklama da İnce’den geldi. Başbakan'ın ekranlarda iki padişah istemediği için diziyi eleştirdiğini ifade eden İnce, “Başbakan’a önerim Yalan Dünya dizisini seyretsin” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Edirne Belediyesi tarafından bu yıl ilki organize edilen 1’inci Eğitim ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında yapılacak olan “Edirne’den Girilince Görülen Türkiye Gerçeği” konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Edirne’ye geldi. İnce, konferans öncesi partisinin il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi

“EKRANLARDA İKİ PADİŞAH İSTEMİYOR”

Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisine taktığını belirten İnce, “Başbakan ekranlarda iki padişah istemiyor, tek padişah istiyor. ‘Ben varım Kanuni’ye ne gerek var’ diyor. ‘Dizinin katli vaciptir’ diye beyanlarda bulunuyor. Yakında, Muhteşem Yüzyıl’ı seyretmeyin onun yerine Yalan Dünya’yı seyredin diyebilir. Başbakan’a önerim Yalan Dünya dizisini seyretsin. Diyor ki, ‘Kanuni’nin ömrü 30 yıl at üstünde geçti.’ Ben de şunu diyorum: Kanuni’nin ömrü Haçlılarla uğraşmakla geçti. O, senin gibi BOP Eş Başkanı değildi. Sen hayatında bir kere beygire bineyim dedin onda da düştün. O cihan padişahıydı sen cihanın üstüne bindin ondan da düştün. Herhalde dünyada televizyon dizileriyle uğraşan ilk ve tek başbakan bizimkisidir. Reytingleri kıskanıyor” dedi.

Hükümetin ilk döneminde eğitim, ikinci döneminde yargı ve bu döneminde de dış politikayla uğraştığını kaydeden İnce, “Türkiye’yi taşeron devlet yaptılar” dedi.

Kürecik’teki füze kalkanının Amerika’ya ait olduğunun ortaya çıktığını kaydeden İnce, şunları söyledi: “Obama açıklama yaptı; füze kalkanının NATO’ya devredeceğiz diye. Demek ki burası Amerika’ya aitmiş, NATO’ya değil. NATO’nun olan bir şeyi NATO’ya devredemeyeceklerine göre burası Amerika’nınmış. Eğer burası Amerika’ya aitse anayasal bir suç işlenmiştir. TBMM’nin onayı alınmadan yabancı silahlı kuvvetler Türkiye’ye sokulmuştur. Bu anayasal bir suçtur, yüce divanlık bir suçtur. Türkiye’yi karanlık günler bekliyor. Bu ülkenin güvenliği, çıkarları, arazileri tehlikede. Bu ülkenin generalleri içeride. Gemi kullanacak amiralimiz yok. Hepsi hapiste. Ergenekon’da 44 tanık var. Bunlar arasında 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden de var, Şemdin Sakık da var. Belki de bu gizli tanıklardan biri Abdullah Öcalan, bilemiyoruz. Başbakan’a şunu öneriyorum. Terör örgütü mensuplarını Habur’da karşılaması yetmez. TOKİ’den onlara birer villa yaptırsın. Milletvekilinden yüksek emekli maaşı bağlatsın. Onlara paşa unvanı verilsin. Onlardan general yapılsın. Abdullah Öcalan’ı da İlker Başbuğ yerine Genelkurmay Başkanı yapsınlar. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunları söyleyelim bari de böyle daha iyi anlatırız.” Dokunulmazlık konusunda dilekçesini verdiğini yineleyen İnce, “135 CHP milletvekilinin hepsi dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda oy kullanacak. MHP de kullanacak BDP de. AK Parti’lileri görelim. Abdestimizden şüphemiz yok” derken taciz iddialarıyla ilgili olarak da, “Yel kayadan bir şey söküp alamaz, sadece tozunu alır” dedi.

İnce son olarak CHP’lileri kendilerine dikkat etmeleri konusunda uyararak, “Sizi AK Parti’li yapabilirler. Bunlar paça başı çalışıyorlar herhalde. Kaç üye yaparlarsa maaş mı alıyorlar, prim mi alıyorlar bilemiyorum. Dikkat edin sizin üzerinizden para kazanabilirler” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı