Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oda Tv Davası

15 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Odatv davasında duruşma savcısı, TÜBİTAK’tan gelen raporda çelişkiler bulunduğu gerekçesiyle yeni rapor istenmesini talep etti.

Mahkemeye ulaşan raporda sanıklara ait bilgisayarlarda virüs bulunduğu, ancak davaya konu olan belgelerin virüsle gönderilip gönderilmediğine ilişkin kesin bir yargıya varılamadığı belirtilmişti.

Sanıklar ise söz konusu belgelerin virüsle bilgisayarlarına yüklendiğini iddia etmişti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Odatv davasında sanıkların ve avukatların savunmaları tamamlandı. Tahliye taleplerine ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Adnan Çimen, TÜBİTAK’tan gönderilen raporun çelişkili olması sebebiyle ek bir rapor istenmesini talep etti. Savcı Çimen, TÜBİTAK’tan gelecek olan yeni raporun davanın akışını doğrudan etkileyecek olması ve mahkemeye gelen raporun kesin olmaması sebebiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, ara kararlarını açıklamak için duruşmaya ara verdi. Dava kapsamında bazı sanık ve avukatlarının yargılama konusu belgelerin virüs yoluyla sanıkların bilgisayarlarına gönderildiği iddiasını incelemek üzere mahkeme, TÜBİTAK’tan rapor istemişti. 3 bilirkişi tarafından hazırlanan 339 sayfalık raporda Odatv’ye ait bir bilgisayar ile sanıklar Barış Pehlivan ve Müesser Yıldız’a ait toplam 3 bilgisayar incelenmişti. İncelenen 3 bilgisayarda da çok sayıda zararlı yazılımın izine rastlandığı anlatılan raporda, “Tespit edilen bu izlerin büyük çoğunluğunun aktif olma şansı bulamamış veya uzaktan dosya atma özelliği bulunmayan zararlı yazılımlara ait görülmüştür. Belgelerin üst verilerinde ve işletim sistemi izlerinde, bu dosyaların zararlı yazılımlar vasıtasıyla bu bilgisayarlara gönderilmiş olduğuna dair herhangi bir bulguya da rastlanmamıştır. Bu sebeple bu dosyaların zararlı yazılımlar vasıtasıyla geldiğine dair kesin bir yargıya varılamamıştır.” denilmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı