Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Olaylar Böyle Başladı

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçında saha içi ve dışında çıkan olaylar, polis kameralarına yansıdı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından çıkan olaylar polis kameralarına yansıdı. Görüntülerde maçın bitmesinin ardından sahaya giren yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu polise zor anlar yaşatıyor.

İlk olarak sahada bulunan koltukları yerinden söken taraftarlar, daha sonra koltukları emniyet güçlerine fırlatıyor. Bu sırada bir başka tarafta grubu ellerindeki meşaleleri saha içine atarak polise zor anlar yaşatıyor. Sahayı savaş alanına çeviren taraftarlardan bazıları ellerine geçirdikleri yangın söndürme tüpünü önce çevreye püskürtüyor, daha sonra oyuncuların geçtiği körüğe fırlatıyor. Taraftarların saha dışında çıkardıkları olaylar da güvenlik kameralarına yansırken, görüntülerde taraftarlar Kızıltoprak'taki bir benzinliği adeta savaş alanına çeviriyor. Olaylar sırasında aralarında tribün liderleri İ.D., B.K. ve E.B.'nin de olduğu yaklaşık 17 kişi saha içinde gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, polis ekiplerinin saha içinde uzun bir süre biber gazı ile müdahalede bulunmadığı kaydedildi. Çıkan olaylarda 44 polisin yaralandığı öğrenilirken, 4 polis otosu, 14 resmi polis aracı, 1 TOMA aracı, 6 ambulans, 2 itfaiye, 2 de İGDAŞ aracı ve 42 durakta 121 camın kırıldığı belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı