Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm sürecinde 'Çekilme' aşaması

28 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı İşte PKK'nın çekilme haritası

Terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticisi Murat Karayılan'ın, düzenlediği basın toplantısında geri çekilmenin 8 Mayıs'ta başlayacağını duyurmasının ardından, Türkiye sınırlarındaki PKK'lıların nereden ve nasıl çekilecekleri de belli olmaya başladı.

HANGİ ŞEHİR ÜZERİNDEN ÇEKİLECEKLER?
Buna göre Amanoslar'daki PKK'lılar, 450 kişi olarak Kahramanmaraş ve ardından Şanlıurfa üzerinden Suriye topraklarına çekilecek. Botan bölgesi adını verdikleri Siirt ve Şırnak'taki PKK'lılar Şırnak üzerinden Haftanin Kampı'na çekilecek. Hakkari'de bulunan PKK'lılar Zap Kampı'na çekilecek.Karadeniz, Tunceli ve Erzincan'da bulunan 350 PKK'lı önce Ağrı'ya gidecek ve burada bulunan 600 PKK'lıyla birlikte Şemdinli üzerinden Kandil Kampı'na çekilecek. Orta Saha adını verdikleri bölgede Elazığ, Diyarbakır, Lice, Batman, Bitlis, Muş, Bingöl, Şırnak, Siirt, Mardin bölgesindeki 700 PKK'lı Batman ve ardından Mardin üzerinden Haftanin Kampı'na çekilecek.

KUZEY IRAK VE MİT DEVREDE OLACAK
Çekilme sürecinde MİT'in Kuzey Irak'ta 6 gözlem ofisi kuracağı öğrenilirken, güvenli koridorlardaki faaliyetleri tespit için Barzani güçlerinin ise 12 gözlem birimi oluşturacağı belirtildi. PKK'lıların dağdan inme ve sınırdışına çıkma sürecini koordine edecek olan Barzani güçleri, muhtemel bir provokasyona karşı da bölgede önlemler alacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı