Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bağış'tan Kaya ve Güney'e ziyaret

22 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Resmi temasları kapsamında Fransa’da bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Paris’te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etti.

Paris'teki Pere Lachaise mezarlığına gelen Bağış, 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata veda eden sanatçı Ahmet Kaya’nın ve 9 Eylül 1984’te hayatını kaybeden sinema yönetmeni ve usta oyuncu Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyaret ederek, ruhlarına Fatiha okudu.

Bağış ayrıca basına, ziyaretleriyle ilgili yazılı bir açıklama sundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ahmet Kaya, Sayın Başbakanımızı Pınarhisar Cezaevi'ne Şafak Türküsü ile uğurlamıştı. Cumhuriyetin 75.yıl konserinde ikisi de özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir Cumhuriyet vurgusu yapmışlardı.

Başbakanımızın o zaman kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir Cumhuriyet arzusunu hamdolsun milletimiz sahiplendi. Ahmet Kaya’nın artik şarki söyleyenlerin, şiir okuyanların tutuklanmayacağı Cumhuriyetlerde buluşma temennisini milletimiz unutmadı.

Kürtçe şarkı söyleyeceğim dedi diye ona saldıranlar, Ahmet Kaya’yı hedef gösterenler dahi pişman oldu. Milletimiz o karanlık günleri unutmadı. Gerçekten içimiz burkuluyor. Yapılanlar hala içimizi acıtıyor. Keşke bunlar yaşanmasaydı da Ahmet Kaya şarkılarıyla, besteleriyle özgürlüklere ilham vermeye devam etseydi.

Ama hamdolsun Yıllar Sonra onun arzuları, onun hayalleri gerçeğe dönüştü. Devletin televizyonu günde 24 saat Kürtçe yayın yapar hale geldi. Özgürlüklerin önündeki bütün engeller bir bir kalktı.

Artık yorgun değil ilerici Demokrat Türkiye’de Diyarbakırlısı da Edirnelisi de, Tuncelilisi de Manisalısı da sadece isimleriyle değil demokrasimizin standartlarıyla da bahtiyar.

Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı