Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Papa 'Gücüm kalmadı' dedi

14 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı Görevini 28 Şubat'ta bırakacağını açıklayan Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, inananlara Papa ve kilise için dua etmeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Görevinden ayrılacağını açıklayarak büyük bir sürpriz yapan Papa 16. Benediktus, bu kararın ardından bugün ilk kez inananlarıyla biraraya geldi. Her çarşamba yaptığı genel oturumda İtalya ve dünyanın pek çok köşesinden inananı kabul eden ve onlarla birlikte dua eden Papa'nın bu etkinliği, görevi bırakacağı 28 Şubat tarihinden önceki son etkinliklerinden biri olduğu için daha yoğun ilgi gördü.

Genel oturumun yapıldığı 6. Paul Salonu'na girişte yoğun alkışla karşılanan Papa 16. Benediktus, 'İsa ve Cennet'in Krallığı' temalı konuşmasından önce hafta başında aldığı görevi bırakma kararına değindi.

Papa, 'Bildiğiniz gibi, Tanrı'nın bana 19 Nisan 2005'te emanet ettiği bu görevi bırakma kararı aldım. Kilisenin iyiliği için Tanrı önünde günlerce dua edip, iyice irdelikten sonra özgürce bu kararı verdim' dedi.

Aldığı kararın ciddiyetinin farkında olduğunu ifade eden ruhani lider, bir diğer yandan bu güçle daha fazla bu görevi yürütemeyeceğinin farkına vardığını söyledi.

Kendisine sevgi ve dualarla eşlik eden herkese teşekkür eden Papa 16. Benediktus, 'Papa ve kilise için dua etmeye devam edin' dedi.

Papa konuşmasının ardından inananlar tarafından uzun süre alkışlanırken, bazı inananların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı