Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçesaray dünyaya açılıyor

9 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Van'ın kardan dolayı 2,5 aydır kapalı olan Bahçesaray ilçesinin yolu açılıyor.

Karayolları karla mücadele ekipleri kar, tipi ve aşırı soğuklara rağmen 2 gün içinde yolu ulaşıma açacak. Her yıl 6 ay kapalı kalan ve Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden Bahçesaray'a giden vatandaşlar kar esaretinden bu yıl yaklaşık 2 ay erken kurtulacak.Van'a 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray ilçesinin yolu bu yıl 2 ay erken açılıyor. Her yıl 6 ay kapalı kalan ilçenin yolunda Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Kar tipi ve soğuk havaya rağmen 30 personel 12 iş makinesiyle yer yer kalınlığı 5 metreyi aşan karı temizlemek için büyük çaba gösteriyor. Karayolları 11. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Bahçesaray yolundaki kar mücadelesine şubat ayı başında başladıklarını söyledi.

35 kilometrelik yolda zorlu bir mücadele yürütüldüğünü belirten Çobanoğlu, "Hem Van'dan gidiş istikameti olan Görentaş bölgesi, hem de Bahçesaray tarafındaki Karabet Geçidi bölgesinde karla mücadele yapılıyor. Açtığımız bazı bölgeler defalarca kapanmasına rağmen yeniden açtık. Ancak bu kez yolumuz 2 gün içinde tamamen açılacak." dedi.

Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Davut Gezer, Karapet Geçidi'ni bu kış tam 7 kez açtıklarını, ancak her seferinde yeni kar yağışı ve tipi sebebiyle kapandığını ifade etti.

Türkiye'nin birçok yerinde vatandaşların denize girip piknik yaptığını belirten Gezer, "Bizler burada karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu yolda 20 yıldır karla mücadele ediyorum. Geçmiş yıllarda yol açma çalışmasına katılan 3 arkadaşımız çığ düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti." diye konuştu.

Kardan dolayı yolu kapalı olan Bahçesaraylılar Van'a gitmek için, 200 kilometrelik Tatvan-Hizan kara yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Kapalı olan Bahçesaray-Van yolu ise 110 kilometre .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı