Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Büyümede yeni rekor!

3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomimiz, 2011’in tamamında yüzde 8,5 oranında büyüdü.Türkiye dünyada Çin’den sora 2011 yılını büyümede ikinci olarak tamamlayan ülke oldu.” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Mutlu Aileler Mutlu Şehirler Sempozyumu’na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Hepimizi sevindirecek önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye İstatistik Kurumu, 2011 yılı son dönemine ilişkin büyüme rakamını açıkladı.

Türkiye ekonomisi 2011’in son çeyreğinde yüzde 5,2 oranında büyüme kaydetti.

Böylece ekonomimiz, 2011’in tamamında yüzde 8,5 oranında büyümüş oldu. Dünyada Çin’den sora Türkiye 2011 yılını büyümede ikinci olarak tamamlayan ülke oldu.” ifadelerini kullandı. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH)’nın 2011’in tamamında 772,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, “Milli gelirimiz 1 trilyon 295 milyar Türk Lirası oldu. Gerek dolar cinsinden gerekse Türk lirası cinsinden Cumhuriyet tarihimizin yeni bir rekorunu da elde etmiş olduk. Görüldüğü gibi laf değil netice. Çünkü siyaset netice alma sanatıdır, laf üretme sanatı değildir.” diye konuştu.

Kişi başına milli gelirin 2002 yılında 3 bin 492 dolar olduğunu aktaran Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün bu oran 10 bin 444 dolar’a ulaştı. Birileri nüfuslarını düşürerek, kişi başına düşen milli gelirim arttı der. Bizim nüfusumuz azalmadı. Hem nüfusumuz arttı hem de nüfusun artışına oranla kişi başına milli gelirimiz arttı. Başarı bu. Başarı diğerinde olduğu gibi ters orantılı değil, doğru orantılı olacak. O da çıkacak o da çıkacak. Biz bunu başardık. Nüfusumuz 75 milyona ulaştı. İnşallah daha da artacak. Artmasını istiyoruz. En az 3 çocuk sahibi olacağız. Bütün çocuklarımıza bunu tavsiye edeceğiz. Bunu başarmamız lazım. Hiç korkmayın Kim ne derse desin, her doğan rızkı ile beraber geliyor.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı