Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erdoğan okul açtı

17 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de 2012-2013 yeni eğitim yılı ve toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Silahların bırakılmasını isteyenler varsa bizler, devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Terörist, eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da durur'' dedi.

Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye genelinde tüm öğrencilerin başarılı, verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini temenni eden Erdoğan, öğretmenlere de başarılar, kolaylıklar diledi.

Denizli'de 13 yeni eğitim kurumunun daha açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, okulları yaptıran hayırseverlere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, önceki gün Hakkari Çukurca'da 4 askerin şehit olduğunu, dün de Bingöl'den acı haber geldiğini ve 8 kahraman polisin şehit olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

''Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz. Çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını isteyenler varsa şunu bilmeleri lazım. Bizler devlet olarak, hükümet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Ama devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü polisin de askerin de silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır. Onunla asayişi, terörü bertaraf etmek için mücadele eder. O onun her zaman sabit demirbaşıdır.

Ama terörist eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da biter. 'Ama efendim silahlar sussun', silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. En ufak fırsatta o silahını yine ateşler masum insanların üzerine. Tüm bu haince saldırılara, tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi yürütüyoruz ve yürüteceğiz.''

CHP'nin 4+4+4 eğitim sistemine yönelik eleştirilerine de değinen Erdoğan, ''Anamuhalefet bir kampanya başlattı. 66 ay ile bir sıkıntıları vardı. Gidip hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Yani bu raporları almak suretiyle çocuklarımızı okullara başlatmayacaklardı. Ne oldu? Yüzde kaç? Normalde daha azdı yüzde 3'tü, şimdi yüzde 4. Kampanyanızın neticesi bu. Ey anamuhalefet, ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu millet size itibar etmiyor'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bedel de ödüyoruz ama bu mücadele bedelsiz olmuyor. Biz kanların durmasını istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar terör örgütüyle silahların susmasını değil silahların bırakılmasını isteyenler varsa düşünmeleri lazım, bizler devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Devlet askeriyle polisiyle hiç bir zaman silah bırakmaz. Polisinde askerinde silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır. Onunla terörü bertaraf etmek için mücadele eder.

Terörist silahı bırakırsa bu ülkede operasyonlar biter. Silahlar sussun! Silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. Bu haince saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi yürütüyoruz yürüteceğiz. Hakkari de açıkladı. Son 10 gün içinde sadece Hakkâri’de 123 terörist etkisiz hale getirildi.

Şubat ve Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ay içinde bölgedeki operasyonlarda toplam 500 terörist etkisiz hale getirildi. Bir yandan Türkiye'yi büyütecek bir yandan bu eli kanlı örgütle mücadele edeceğiz.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ
Değerli kardeşlerim bugün milli eğitim açısından tarihi bir anı yaşıyoruz. Bugün sadece 2012 - 2013 eğitim öğretim döneminin açılışını yapmıyoruz. Ayrıca çok büyük reformların da açılışını yapıyoruz. Bunu gönül rahatlığıyla ifade ediyorum. Başta Denizli ve bu okul olmak üzere Türkiye artık İmam Hatip Okulları'yla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor.

Milletin bu okullarından korkanlar maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardı. İmam Hatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Bununla yetinmediler katsayı uygulamasını getirdiler. Yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullara vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme bu uygulamaya 30 Mart tarihinde TBMM'de son verdik.

Artık İmam Hatip Okulluları sinesinden çıktı teveccüh gören okullar olarak yerlerini alıyorlar. Ne zarar gördünüz bu okullardan da bunları kapattınız? İmam Hatip Okulları'ndan terörist yetişmediği için mi kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi kapattınız? Açıkçası ben evlatlarım bir çok bakan arkadaşlarım İmam Hatip Lisesi mezunları olarak bugün İmam Hatip Okulları’na itibarını iade etmenin tarifsiz heyecanını yaşıyoruz. Bugün yeniden eğitim vermeye başlayan okulların gençlerimize velilerimize tüm milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum.

Başka reformlarımız da oldu. Bunlarda bugünden itibaren uygulamaya geçiyor. Artık 4+4+4 demiyorum 444 diyorum. Bugün bu sistem start alıyor. Çok kısa bir süre içinde bu sistem yerine oturacak. Bu yıl eksiklerimiz olabilir. Sıkıntılarımız olabilir. Ama bu milletin Abalıoğlu ailesi gibi hayırseverlerle devlet millet el ele verecek 30 kişilik sınıflara da bir an önce kavuşacağız.

Çok ilginç! Okula başlama yaşını 66 aya çektik. Bu yıl ilk kez 66 ay ve üzeri çocuklarımız okula başladı. Çocuklarımız uyum sağlamak amacıyla okula başladı. Bu hafta da onlar için hazırlanan özel kitaplarla eğitimlerini almaya başlayacak.

KURAN SEÇMELİ DERS OLUYOR

Bu yıl başka bir seçmeli derste var. Şurası önemli; Ana muhalefet partisi bir kampanya başlattı. 66 Ay ile ilgili bir sıkıntıları var. Hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Bu raporları alarak çocuklarımızı okula başlatmayacaklar. Normalde %3'tü şimdi %4. Kampanyanızın neticesi bu kadar. Bu millet size itibar etmiyor. Bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan İmam Hatiplere karşı değiliz diyeceksin diğer taraftan okul önlerinde gösteri yapacaksın.

Velilerimizin talep etmeleri halinde en az 10 öğrencinin olması durumunda tüm okullarımızda bundan böyle Kuran-ı Kerim dersi ve Peygamber Efendimizin hayatı da seçmeli alınabilecek. Sadece Kuran ve Peygamber Efendimiz değil bir çok ders velilerimiz isterse öğrencilere verilecek.

Burada Denizli’de bu yıl uygulamaya geçen reformlarla ilgili bir kaç husus var. Ana muhalefet partisi daha komisyon aşamasında bu reformlara karşı çıktı. İmam Hatip okullarının açılmasına Kuran ve Peygamber Efendimizin hayatına karşı çıktılar. Bunlar Kuran'dan acayip kaçarlar. Ciddi manada rahatsız oluyorlar. İstiklal şairimiz Mehmet Akif diyor ki İnmemiştir Kuran bunu hakkıyla bilin ne mezarda okunmak nede fal bakmak için. Bunlar böyle bakamadılar. Zorunlu eğitimin 66 ayda başlamasına aynı anda karşı çıktılar. Komisyon aşamasında adeta tüm süreçleri terörize ettiler. Komisyon başkanımıza saldırmaya kadar götürdüler.

OKULLARDAKİ REFORMLAR


Tarih boyunca çocuklarımızı belli kalıplar içinde yetiştirmeyi arzu ediyorlar. İşte ezanı Muhammediye'yi bunlar aslından çevirip Türkçe okutmak istediler. Merhum Menderes geldi bunları bozdu ezanı düzeltti.

Şuanda 66 aylık tüm çocuklar okula başladı. Benim torunum da okula başladı. Rapor alanlar %4. Bunların dışında tüm çocuklarımızı anne babalar okula kaydedebilirler. 197 ülkede okula başlama yaşı 6'dır. AB ülkelerinin çoğunda okula başlama yaşı 6'dır. Biz büyüyen bir ülkeyiz. Biz hem bölgemizde hem dünyada büyük hedefleri büyük idealleri olan bir ülkeyiz. Biz gençlerimizi ne kadar erken yetiştirirsek dünyadaki iddiamızda o kadar büyür. Bu ülke 13 yaşında evladı Mehmet'i Devleti Aliyyeyi Osmaniyenin başına getirecek Murad'ların ülkesidir. O çocuğun verdiği cevap ne? Ben bunu yapamam hazır değilim. Eğer ben Padişahsam sana emrediyorum Devletin başına geçeceksin. O çocuğun cevabına bak. Mademki ben devletin padişahıyım öyleyse size emrediyorum gelin devletinizin başına geçin. 13 yaşındaki çocuğun zekasına ve kıvraklığına bakın. İşte bu şekilde yetişen evlat bir rivayete göre 19 bir rivayete göre 20 yaşında bir karanlık çağı kapatıyor aydınlık çağa geçişi sağlıyor. İstanbul zulümden adalete gölgeden başlıyor.

Biz burada nereye baksak Fatih'i görüyoruz diyorlar. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bize durmak yakışmaz. Bu ana muhalefet partisine rağmen ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. İşte millet okullarına çocuklarına güvendi.

Ana muhalefetin dersinde seçme olmadığı için Kuran'ın seçmeli ders olmasını anlayamıyorlar. Veli isterse 10 öğrenci bulunursa bu ders okutulacak. Veli istemezse olmayacak. Velilerimizin kalbi rahat olsun. Bu reformlar Allahın izniyle tıkır tıkır işleyecek. Hatta başladı.

Söz de karar da milletin dedik. Biz her türlü baskının karşısındayız. Biz milletin özgür şekilde gönül rahatlığı içinde tercih hakkını kullanmasından yanayız. Veli çocuğunu istediği okula gönderir. 4 yılı bir okulda sonraki 4 yılı başka okulda son 4 yılı başka bir okulda okutabilir. İsteyen açık liseye gönderir isteyen aynen devam eder. 18 Yaşını doldurmak şart değildir. İsteyen istediği gibi yapabilir. Arada bir yıl ara verelim ben ayrıca eğitim görmek istiyorum diyenler zorunluya dahil edilmek üzere sonra okula devam edebilir. Bunlar da var.

Biz üzümü yemek istiyoruz. Bizim bağcı görmek gibi derdimiz yok. Biz bu millete aşığız.

Eğitimin önündeki mazeretleri kaldırıyoruz. Düzenli nakit yardımlarla velilerimizi destekledik. Eğitimin olmazsa olmazını destekledik. 10 yılda 354 bin 264 kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirdik. Hiç bir dönemde böyle bir atama yapılmadı. Biz bütçenin P'sini eğitime ayırdık. Derslikler süratle artıyor. 181 bin küsür derslik yaptık.

Biz sizler için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Biz sizlere daha aydınlık yarınlar bırakmak için bu gayreti devam ettireceğiz. Sizlerde bundan istifade edin. Sizler derslerinize çalışarak bu fedakârlıkların hakkını verin. Siz ne kadar iyi eğitim görürseniz bu ülkenin geleceği de o kadar iyi olacaktır. Endişeniz olmasın. Karamsarlık yanınıza yaklaşmasın.

Bugün işsizlik rakamları açıklandı. işsizlik bizim kaderimiz değil dedik. Kısa zamanda işsizlik düşecek dedik. Gelirken internetten öğrendim %8. İşsizlikte de dünya ile yarışır hale geldik. Türkiye Elhamdülillah az çok eksiğiyle beraber çok iyi oldu. Ama bazı hazmedemeyenler var. Siyasette düşman olmaz. Siyasette rakip olur rakip. Lütfen biz sizi rakip olarak görüyoruz siz de bizi rakip olarak görün. Beraber bu ülkeyi ayağa kaldıralım. Yok olmuyor! Ama onlar istese de istemese de bu kervan maksadına ulaşacaktır.

2012-2013 eğitim öğretim yılı velilerimiz için öğrencilerimiz için hayırlı olsun diyorum.







HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı