Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu'na Suriye cevabı

6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezindeki topalantıda konuştu. BDP'li vekiller ile PKK'lı teröristlerin kucaklaşmasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Kameralar olmasaydı, terörist efendilerinin ellerini de öperlerdi. Üç kuruş da harçlık alırlardı' dedi. Başbakan Erdoğan bu değerlendirmesi ardından 'Parlamentoda gereğini yapacağız' şeklinde konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş grup toplantısında konuştu.

Beytüşşebap saldırısıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Öfkeye kapılarak terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Karşımızda namertçe arkadan vuran bir örgüt var. Düşmanda bile haysiyet aranır ama terör örgütü en küçük bir haysiyet izi dahi taşımıyor. Bu örgüt ülke içindeki hain şebekelerden destek alıyor. Son yıllarda terör örgütü doğrudan AK Parti'yi hedef seçti. Çünkü AK Parti çözüyor.

'CHP'DEN YARDIM İSTEYECEK KADAR DÜŞTÜK MÜ?'

Cizre'de parti kuruluş çalışmalarında mitingimizi yaptık. O zaman bana söyledikleri şuydu: Başkanım biz OHAL'i kaldırmanızı istiyoruz. Partimiz iktidara geldi, birinci ayda OHAL'i kaldırdık. Bugün bölücü terör örgütü ve uzantısı siyasi parti eğer konuşuyorsa bizim OHAL'i kaldırmamız sayesinde konuşuyor. Terör örgütünün korkusu altında siyasi uzantısı partiye oy veriliyorsa bu gerçek demokrasinin gereği bir netice değildir. Bu korku toplumunun neticesi alınmış oylardır. Anamuhalefet partisinin genel başkanı ve yanındakiler benim Hakkari İl Başkanı'mla alakalı ailesini telefonla aramışlar. Aile de onlara 'sizin yardımınıza ihtiyacımız var' demiş. Ben ailemle görüştüğümde 'böyle bir şey yansıdı' diyor, 'Hakkari'de BDP ile beraber miting yapan bir CHP'den yardım isteyecek kadar düştük mü' diyor.

CHP'Lİ VEKİLİN KAÇIRILMASI: 'BUNU KİMSE YUTMAZ'

Tunceli vekili kaçırıldı dendi, nasıl kaçırılmaysa. İfadeler çok güzel, iyi çocuklar, bize iyi davrandılar. Neymiş dağa kaçırmışlar, hepsi hikaye. Bunu kimse yutmaz. CHP'liler bunun üzerinden bir şeyler devşirmeye çalışıyorlar. Daha yeni bir araya gelmişler, yarım saat maceralı yolculuk hakkında bilgi vermişler. Siyasette düşman yoktur, rakip vardır. Türkiye'de artık siyaseti siyaset dışı kurumlar şekillendiremez. Teröre doğrudan veya dolaylı destekleyen medyaya sesleniyorum: Bizim yüreğimiz yanıyor. Medya içinde bazı kalemler hiç çekinmeden birilerine taşeronluk yapıyor. Ne biz safız, ne de bu millet saf.

'KÜÇÜK AT DA KARGALAR YESİN'
CHP liderinin ortak çözüm girişimi sanki yeni bir çözüm yoluymuş gibi sunuldu. İçinde öneri diye bir şey yoktu, tespitti. Ben bir teklif yapıyorum dedim. Üç arkadaşınızı görevlendirin, ben de talimat vereyim hemen çalışmaya başlasınlar. Atmamız gereken adım neyse atarız dedim. Yardımcılarından biri çok acele olmaz dedi, iki-üç ay geçsin dedi. Bizde bir söz var, küçük at da kargalar yesin. Böyle atış olmaz. Hâlâ bu konuda bir adım atmıyorlar, bunu kullanmaya çalışıyorlar. Aynı CHP, ateşin üzerine benzinle giden bir tutum sergiliyor. Terörden nemalanmanın mücadelesini veriyor. CHP'nin vekili siyasetçi de, benim il başkanlarım siyasetçi değil mi? Onları niye yazıp çizmiyorsunuz. AK Partili oldukları için mi? Ortak payda farklı. AK Partili olana yönelik saldırıdır.

'CHP PAPAĞAN GİBİ BDP'Yİ TEKRARLIYOR'
Son aylarda BDP ile CHP arasında söylem açısından ne fark var? CHP papağan gibi BDP'yi tekrarlıyor. CHP vekili kaçırılıyor, romantik dille teröristin sırtını sıvazlıyor. Terör örgütüyle buluşan BDP'li sözüm ona vekiller sırtlarını sıvazlatıyor. Fark bu. Bayramı kana bulayan teröristlerle BDP vekillerinin derin muhabbetine bir kez daha şahit olduk. O buluşmada teröristler BDP'li vekillerin sırtlarını sıvazlamıştır. Ne kadar güzel bir muhabbet. Bunlar 2005'te de aynı şeyi yaptılar, o dağdan beraber geldiler. Efendileri bunların ipini gevşetmediği sürece hiçbir karar alamazlar. Kendileri silahların vesayetinde siyaset yapar gibi davranıyorlar. O gün de bayram öncesi, gittiler efendilerine sırtlarını sıvazlattılar. Kameralar olmasaydı, terörist efendilerin ellerini de öperlerdi. Üç kuruş da harçlık alırlardı. Teröristin elindeki kan vekillerin sırtına bulaşmıştır. Bölücü terör örgütünün tek derdi nemalanmaktır, bu oyuna gelmeyin. Güneydoğu'ya AK Parti iktidarına kadar hizmet noktasında ne gitmişti? Yaptığımız yatırımlar 35-40 katrilyonu buldu.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI: 'PARLAMENTODA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ'
Sosyal medyayı kullanarak birileri buralar işgal altında diyor, ayıptır. Bu ülkede bizim 1 metrekaremizin kontrolümüz dışında olduğunu söyleyemez. Kendisinde yüz olsa parlamentoya değil Kandil Dağı'na çıkması gerekir. Sen bu milletin temsilcisi değilsin. Çünkü bunların içi başka, dışı başka. 400 kilometrenin PKK'nın kontrolünde olduğunu söylüyor. BDP Eş Başkanı'nın açıklaması terbiyeden muaf. Bunlar bu ülkede beklentilerine ulaşamayacaktır. Rahat yer arıyorlarsa, adres verdim Kandil'e çıksınlar. Yargı gerekeni yapıyor, biz de parlamentoda gereği neyse onu yapacağız. Biz nefretin diline teslim olmayacağız. Kim bu saldırılar sonrasında Kürt kardeşine, Türk kardeşine husumet beslerse o terörün tuzağına düşmüştür. Terör doğrudan doğruya bizim kardeşliğimizi hedef alıyor. Problem bu adamların ta kendisinde.

'SURİYE'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR'
Suriye'yle ilgili gelişmelere değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık Suriye'de rejim bir terör devletidir. Sadece bizdeki kardeşlerimizin sayısı 80 bine yaklaşıyor. Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Suriye halkı için Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye'nin kayıtsız kalması düşünülemez.

'KILIÇDAROĞLU BUNDAN SONRA TEK BAŞINA GİDEBİLİRSİN
'
CHP bir süredir Suriye üzerinden bizi hedef alıyor. Suriye karşısında takındığımız objektif tavrı CHP takınamamıştır. Terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'da çocuk yaştaki mensuplarıyla terör uyguluyor, CHP Suriye üzerinden tahriklere girişerek teröre lojistik destek sağlıyor. Hatay'da yapılan toplantılara baktığınızda içinde yer alanların bir kısmının terörle ilişki halinde olan insanlar olduğunu görürsünüz. CHP vekilleriyle beraber hareket ettiğini görürsünüz. CHP kurda merhamet gösteriyor. CHP'nin vekillerinin ve bazı medya kuruluşlarının kamplar üzerinden yürüttükleri çirkin senaryonun farkındayız. Eğer samimiysen İnsan Hakları Komisyonu'ndaki üyelerin niçin kampa gitmedi? Kusura bakma Sayın Kılıçdaroğlu, bundan sonra oraya gideceksen tek başına gidebilirsin. Şov yapmak için sana zemin hazırlamayız. Hatay'ı karıştırmak için atılan manşetlerin farkındayız. Kılıçdaroğlu'nun hukuk ile alakası yok. 28 Şubat sürecini aratmayan bayat manşetlerin hepsinin farkındayız. Partisinin adında 'Halk' geçtiğine bakma. Kaymak takım şu anda bunlarla beraber. 19. yüzyılda Endülüs'ten kovulan Musevilere biz kucak açmıştık. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Sayın Kılıçdaroğlu sen kimin torunusun bilemem. CHP sadece Dersim'de kendi vatandaşını katleden değil, öz Azeri kardeşini ölüme yollayacak kadar zalim bir zihniyetin temsilcisidir. CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. CHP yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacak. En kısa zamanda biz Şam'a gidip oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. Bunlar katil Esad'ın Türkiye'de sözcülüğünü yapıyorlar. Biz Suriyeli kardeşlerimizi imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde misafir etmeye devam edeceğiz.

Erdoğan konuşmasının sonunda Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katıldığını hatırlatarak 'hoşgeldin' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı