Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül Silikon Vadisi'nde

26 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’nin San Francisco şehrinde, yüksek teknoloji ürünleri üreten kuruluşların konumlandığı Silikon Vadisi’nde; Google, Facebook ve Microsoft’u ziyaret etti.

Gül , Silikon Vadisi 'nin , dünyayı ve herkesin hayatını değiştirdiğini söyledi .

Google ve Facebook 'ta çalışan Türklerle de bir araya gelen gül , dünkü programı kapsamında en son ziyaret ettiği Microsoft 'ta basın toplantısı düzenledi .

Gül , ' Burası bütün teknolojilerin ilk bulunduğu , insanlara ilk sunuldu yer . O bakımdan bu şehre ve bu bölgeye özellikle önem verdim . Silikon Vadisi bütün büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapıyor , bir anlamda çok büyük bir teknopark burası . ' dedi .

Gittiği her yerde şirketlerin Türk çalışanlarını karşısına çıkarttıklarını belirten Gül , bu tablonun kendisi çok mutlu ettiğini söyledi .

Türkiye 'nin geleceğini teknolojide , bilimde , araştırmada , geliştirmede ve bulunanları ekonomiye kazandırmada gördüğünü anlatan Abdullah Gül , bu şirketleri gezme amaçlarının Türk gençliğine bir istikamet vermek olduğunu belirtti .

Gül , ' Herkesin dikkatini bu işlere çekmeye çalışıyoruz . Bu konuda daha büyük bir bilinçlenme , daha büyük bir uyanış , daha büyük bir anlayış oluşmasını çok istiyoruz . Çocukların , gençlerin , herkesin teknolojiye çok daha fazla ilgi göstermesini , uzaktan seyretme değil , onu kullanma ve teknoloji üretimi konusunda bir heyecan oluşmasını çok istiyorum . ' diye konuştu .

Bu anlamda , Silikon Vadisi 'ne yaptıkları geziyi çok önemsediğini dile getiren Gül , ziyaret ettiği kuruluşlarda çalışan çok sayıda Türk gencini görmenin kendilerini ayrıca gururlandırdığını söyledi .

Cumhurbaşkanı Gül , Türk gençlerinin , çok önemli mevkilerde , çok önemli sorumluluklar üstlendiklerini görmenin Türkiye adına da gurur kaynağı olduğunu dile getirdi .

SİLİKON VADİSİNDE GÜL 'Ü TÜRKLER KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Gül 'u Google ziyaretinde karşılayan ve eşlik eden Türk yöneticiler karşıladı .
Abdullah Gül , Google İş Geliştirme Müdürü ve Dr . Mehmet Öz 'un kız kardeşi Seval Öz , birim müdürleri Ferhat ve Orkut Büyükkökten kardeşleri tarafından karşılandı . Cumhurbaşkanın Google 'lu ziyaret etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Öz , Türkiye 'nin adının günden güne daha çok duyulduğunu söyledi .

Gül , Daha sonra Google merkez binalarını gezerek incelemelerde bulundu . Google Earth programını kullanan Gül , İstanbul 'daki Tarabya köşkünü bilgisayardan inceledi . Gül 'e Google Kurucusu ve CEO 'su Sergey Brin eşlik etti . Gül son olarak Google da çalışan yaklaşık 25 Türk genciyle hatıra fotoğrafı çektirdi .

CUMHURBAŞKANI GÜL , FACEBOOK'U ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , ABD'nin San Francisco şehrinde dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'un genel merkezini gezdi . ABD'nin Batı kıyısındaki gezisine devam eden Gül , Google'dan sonra Facebook'u da ziyaret etti . Cumhurbaşkanı Gül , eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Facebook tahtasına kendi imzalarını attı . Basın mensuplarının Facebook binasından görüntü almasına izin verilmedi . Cumhurbaşkanı Gül son olarak Microsoft merkezini de ziyaret etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı