Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Diyarbakır'da Nevruz

20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Diyarbakır bürosu, şehirde yapılacak Nevruz kutlamalarına, şu ana kadar 150’si yurt dışından gelecek, 400 gazetecinin akreditasyon yaptırdığını bildirdi.

BDP il teşkilatından yapılan açıklamada, talep yoğunluğundan kutlama alanının genişletildiği belirtilerek, 2 milyon kadar kişinin Diyarbakır’daki etkinliğe katılacağını tahmin etti. Alanda yarın son tatbikatın yapılacağı belirtilen açıklamada, kutlama günü 5 bin kişinin görevli olacağı ifade edildi.Nevruz günü, şehrin 85 ayrı noktasından alana, sabah 06.00’dan itibaren servis araçları hizmet verecek. Alandaki güvenliği, 150 özel güvenlik görevlisi sağlamaya çalışacak.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile BDP'nin, ‘Newroz Amed 2013’ adıyla birlikte organize ettiği programa, çevre ülkelerden Kürt yetkililer ile Türkiye siyasi parti, oda, sendika ve sanatçı şahsiyetlerden de çok sayıda katılım beklendiği kaydedildi. Bunların yanı sıra Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinden yüksek düzeyde katılım olacağı dile getirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı