Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Büyükerşen'e destek

4 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da aralarında bulunduğu CHP'li belediye başkanları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Büyükerşen, yaklaşık 50 belediye başkanınını kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretin haksızlığa uğrayan insanların ve uğrama tehdidiyle karşılaşanların dayanışması olduğunu söyledi.

Eskişehir'deki ihale soruşturması kapsamında arkadaşlarının ''hukuk usullerine aykırı sayılabilecek'' şekilde evlerinden toplanmalarının ve ailelerinin çektiği ızdırabın kendisini üzdüğünü belirten Büyükerşen, ''Alnım ak, başım dik. Olay, 2006 yılında yapılan bir ihaledir. Bugün, Eskişehir'i Eskişehir yapan Porsuk kanalları gibi su içinde çalışmayı gerektiren son derece teknik ve karışık, şehirdeki bütün altyapıları yakından ilgilendirdiği için İhale Kanunu'na uygun birim fiyat usulü çıkarılan bir ihaledir'' diye konuştu.

İhaleyi kazanan firmanın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olduğuna dikkati çeken Büyükerşen, şöyle devam etti:

''Benden önce kurulmuş bir şirkettir. Karlarını karşılıksız olarak belediyeye bırakmaktadır. Kimseye kazanç sağlanması söz konusu değildir. Bu konu huzura kavuşunca kara mizah sayılacak şeylerle karşı karşıya kalınacak. Seçimler ilan edildiği zaman dosya, cumhuriyet savcısı tarafından tekrar açılmış. Arkadaşlarımdan, adımdan emin olduğum kadar eminim, ailelerinin çektiği ızdıraba üzülüyorum.

İçeriye alınan 5 arkadaşımız, makine gibi çalışan belediyenin ana çarklarıydı. Belediyenin dişlilerini söküp alırsanız çark duruyor.''

-''Tabii ki yasal çerçevede hesap vereceğiz''-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'den Eskişehir'e beraberindeki 26 belediye başkanıyla geldiğini anlattı.

Büyükerşen'e geçmiş olsun dileklerini, yanında olduklarını ve üzülmemesi gerektiğini iletmek için Eskişehir'e geldiklerini, kendisinin de aynı konularla 22 aydır uğraştığını kaydeden Kocaoğlu, ''Belediye başkanları görev yaparlar, halka hizmet ederler, belediye başkanlarının dayanakları hizmet ettikleri hemşehrileridir. Tabii ki yasal çerçevede hesap vereceğiz. Önemli olan her belediye başkanının kendi il ve ilçesinde halkın, hemşehrilerinin gözünde aklanmasıdır'' şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da benzer olayları birçok CHP'li belediyenin yaşadığını öne sürerek, vicdanlarına ve halka verilmeyecek hesaplarının olmadığını kaydetti.

-''Baskının olduğu yerlerde oylarımız arttı''-

Kadıköy Belediyesi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Selami Öztürk de İstanbul'da, Sarıyer'de, Kadıköy'de, Maltepe'de, Avcılar'da, İzmir'de, Antalya'da ve Eskişehir'de belediyelere karşı baskı yapıldığını iddia etti.

Baskılara karşı yılmayacaklarını anlatan Öztürk, ''Yılmayacağız, korkmayacağız ve susmayacağız. Tam tersine daha fazla çalışacağız. Baskının olduğu yerlerde hep oylarımız arttı. Dolayısıyla bu baskılardan yılacak, boyun eğecek siyasiler, belediye başkanları değiliz'' ifadelerini kullandı.

Büyükerşen, ziyarete gelen belediye başkanlarına Kentpark'ı gezdirdi.

Muhabir: Hicret Özkan - Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık

Yayıncı: Kemal Kaymak


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı