Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rus askeri gemisi Suriye'ye gidiyor Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminden içi doldurulmamış sözler duymak yerine, eyleme dönüştürülmüş adımlar görmek istediğini söyledi.

Suriye'nin verdiği sözlerini tutup tutmayacağını yakından takip edeceklerini belirten Davutoğlu, Suriye'de rehin alınan iki Türk gazeteci konusunda da herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını bildirdi.Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Portekiz Dışişleri Bakanı Paula Portas ile görüştü. Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Portas düzenledikleri ortak basın toplantısında, Suriye konusunda değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde ne olup ne biteceği konusunda herkesin yoğunlaşması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Ancak bütün bu kritik dönemde değerli dostum Paula'nın da söylediği gibi, bizim için önemli olan içi doldurulmamış sözler değil, eyleme dönüştürülmüş adımlardır. Bu günlerde Suriye'nin verdiği sözleri tutup tutmayacağını yakından takip edeceğiz. Hem komşu ülke olarak, hem Arap Ligi hem de uluslararası toplum olarak bu katliamların durması için bu saldırıların sona erip Suriyeli kardeşlerimizin acılarının sona ermesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu tür kritik durumlarda dönemlerde tabi herkes sorumluluk içinde davranması bizim için önem taşır Türkiye yakından bu süreci takip edecek." diye konuştu.

GAZETECİLERLE İLGİLİ BİR PAZARLIĞIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Davutoğlu, Suriye'de rehin aldığı iki Türk gazeteci ile ilgili generallerle pazarlık yapılmak istendiği iddialarına ilişkin bir soruyu da cevapladı. Gazeteciler ile ilgili herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını kaydeden Davutoğlu, gazeteciler üzerinden pazarlık yürütülmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Gazeteciler evrensel hukuk gereği görevlerini yapan ve bu görevi saygın şekilde yaptığı zaman uluslararası vicdana ve kamuoyuna katkıda bulunan çok önemli misyonlar yürüten kişilerdir. Dolayısıyla gazetecilerimizin biran önce salimen yurda ailelerine kavuşabilmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bundan kamuoyumuzun emin olmasını isteriz. Ama herhangi bir pazarlık söz konusu değil. Sonuna kadar bu çabamızı sürdüreceğiz." Bakan Davutoğlu, Rusya’ya ait bir savaş gemisinin boğazlardan geçmesi ile ilgili sorulan bir soruya da “Boğazlardan geçişlerle ilgili husus, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile belirlenmiştir.” şeklinde cevap verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı