Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Denetimli serbeslik geçti

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açık ceza infaz kurumunda infaz edilecek cezanın son bir yılının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle toplum içerisinde infaz edileceği yeni bir infaz yöntemi öngörüldüğünü belirterek, bu konudaki düzenlemenin bir af olmadığını ve mahkemelere de yeni bir iş yükü getirmeyeceğini söyledi.

TBMM Adalet Komisyonu, açık ceza infaz kurumunda geçirilen sürenin son bin yılının, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle dışarıda infaz edilmesini getiren, 'Ceza ve güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşüyor.Tasarıya ilişkin komisyonda bir sunum yapan Bakan Ergin, denetimli serbestliğin çağdaş ceza infaz sistemi olarak değerlendirildiğini belirterek, "2006-2011 yılları arasında mahkemeler tarafından toplam 436 bin 150 şüpheli, sanık ve hükümlünün toplum içerisinde denetim ve takiplerine dönük verilen kararlar denetimli serbestlik müdürlüklerine gönderilmiştir. Bugün itibarıyla 108 bin 957 şüpheli, sanık ve hükümlü hakkında denetimli serbestlik yöntemiyle mahkeme kararlarının infazı devam etmektedir" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı