Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2012 Olağan Gelen Kurulu'na Başbakan erdoğan da katıldı

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, ODTÜ’de protesto gösterisi yapan öğrencilere destek veren öğretim üyelerine tepki göstererek, “Öğrencilerini böyle yetiştiriyorlarsa onlara yazıklar olsun” dedi.

Konuşmasında “Kuvvetler ayrığı” sözlerine de açıklık getiren Erdoğan, “Ben 'Paradan altı sıfır atacağız' dediğimde, Taksim'de eşek gibi anırırım' diyenler vardı, neredeler” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk 2 uydusunun fırlatışının yapıldığı sırada ODTÜ Yerleşkesi'nde çıkan olaylara tepki gösterdi.

Öğrencilere destek veren öğretim üyelerini eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

'O malum muhalefet tarzı, statüko tarzı kendini gösterdi. Üniversite kampüsü içinde araba lastikleri yakıldı. Bazılarının öğrencilikle de alakası yok.

Polisle çatışma başlıyor, şiddete dayalı bir protesto gerçekleşiyor. Basında Göktürk 2 uydusundan daha fazla bu öğrencilerin protestoları yer alıyor. Böyle bir öğrenci olabilir mi, bu nasıl rektör, bu nasıl yönetim demiyorlar.

Yönetim ekranlardan bu heyecanı yaşamak istiyoruz. Neymiş eleştiriymiş, protesto hakkıymış. Biz de öğrencilik yaptık ama biz taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Atılan her hayırlı adıma destek olan bir gençlik olarak yetiştik.

Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorlarsa onlara yazıklar olsun diyorum. Bir hoca önce öğrencisine ilme saygıyı öğretmeli. Gerçeği teslim edip, takdir edeceksin. Bu protestoları şirin göstermek, polisi suçlu göstermek vicdanlı bir tavır değildir. Yaşam tarzları, dünyaları farklı olabilir. Demokrasiyi zenginleştiren bu farklılıktır. Herkesin düşüncesine saygılıyız.'

'KUVVETLER AYRILIĞINI ÇOK İYİ BİLİRİM'


Erdoğan, “Kuvvetler ayrılığı” konusundaki sözlerine de açıklık getirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu Kuvvetler ayrılığı denen olay engel olarak duruyor dedim. Hangi bağlamda nasıl kullandığımı görmeden bir fırtına kopardılar. Ana muhalefet lideri siyasete giriş dersi vermeye kalkıyor. Siyasete giriş dersinden sürekli kalıyor. Biz 40 yıldır siyasetin içindeyiz. Kuvvetler ayrılığını çok iyi biliriz. Onlar kuvvetler birliğini savunmuşlardır, çok partili döneme kadar. Hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri, kara kuvvetlerini anladılar. Yıllarca yargıyı kendi arka bahçeleri olarak gördüler. Bunun bedelini ödeyenlerden biri de benim, bunu çok iyi bilirim. Kuvvetler ayrılığı denilip, yürütmenin yargının denetimine girmesine karşı çıktık.

Muhalefet bize'Kuvvetler ayrılığı' dersi vermeye çalışıyor. Ana muhalefet partisinin demokratikleşme ve sivilleşme adına attığı tek adım sivil slogan kullanmaya başlamasıdır. Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyorlardı, 'Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız' diyorlar.”

'EŞEK GİBİ ANIRIRIM DEMİŞLERDİ'

Ekonomi konusunda yapılan eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, “Paradan 6 sıfır atacağız dediğimizde, 'Taksim Meydanı'nda anırırım' diyenler vardı. Hani nerede, anırmadılar. Enflasyon patlar dediler, patlamadı. Tam aksine yüzde 6'ya düştü” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı