Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Depremde ölenlar anıldı

18 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler, depremin saati 03.02'de, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Kavaklı Deprem Anıtı'nda gözyaşları ile anıldı.

Marmara Depremi'nin 13. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında, depremin merkez üssü olan Gölcük'ün Kavaklı sahilinde yaptırılan deprem anıtı önünde program düzenlendi.

Saat 03.02'de gerçekleşen programa, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Ellibeş, "Acılar ilk günkü tazeleğinde. Depreme hazırlıksız yakalandık. Faturasını canımızla ödedik. Acıların üzerinde aynı acıları yaşamamak adına bilinçle hareket ediyoruz" dedi.

Saatler 03.02'yi gösterdiğinde deprem anıtı önüne çelenkler konuldu. Ardından da depremde hayatını kaybedenler anısına denize karanfiller bırakıldı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, "Çok duygusal anlar yaşıyoruz. 13 sene önceye döndük. Üzücü. Allah hiç kimseye yaşatmasın. İnsanoğlu çok şeylere katlanıyor ama unutulmuyor. Deprem adama birşey yapmaz binalar yıkar. Ama bundan sonra yapılan binalar, kurallara uygun yapılmalı. Eski binaların durumu da çözülmesi gerekiyor. Öbür depremde ne olacağı belli değil. Ayrıca anma etkinliklerine katılım da az. Giderek unutuyoruz" dedi.

Depremin 13. yıldönümünde anma etkinliklerine protokolün ve vatandaşların ilgisinin az olduğu görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı