Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sınırdan böyle geçiyorlar!

19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Ateşkesin kabul gördüğü iddia edilen ancak çatışma seslerinin kesilmediği Suriye’ye geri dönüşler devam ediyor.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler geri dönüş için hazırlığa başladı.

Dün öğle saatlerinde yaklaşık 20 kişilik grup kaldıkları Reyhanlı çadır kentte geri dönüş yapmak istediklerini yetkili birimlere ilettiler. Geri dönüş talepleri kabul edilen Suriyeliler minibüslere alınarak Kavalcık Köyü sınır hattına götürüldü. Burada güvenlik güçlerinin nezaretinde Suriye sınırına gelen araçlara alınan Suriyeliler sınır hattını geçti. Geri dönüş talebinde bulunan Suriyelilerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturdu.2 ALBAY DAHA HATAY’DAHatay genelinde nakillerin ardından Yayladağı, Reyhanlı, Apaydın ve Boynuyoğun çadır kentlerde Suriyeliler konaklamayı sürdürüyor. Apaydın çadır Kenti diğer çadır kentlerden ayıran özellik ise bu çadırlarda Suriye Ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusuna katılan üst düzey komutanlar, askerler ve aileleri kalıyor.

Son iki gün içerisinde Suriye’den 2 Albay daha Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu. Halen Apaydın çadır kentte bin 600 asker kalıyor.

GELENLER OLDUĞU KADAR GİDENLER DE VAR

Suriye’de yaşanan çatışma ortamının ardından sığınma talebinde bulunan Suriyeliler Türkiye’de Kilis, Gaziantep, Ceylanpınar ve Hatay’da kurulan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın planı kapsamında ateşkesi kabul ettiğini açıklayan Suriyeli yetkililer ateşkese rağmen çatışma ortamını devam ettirince Hatay’a ateşkes sürecinden bu güne kadar 200 kadar Suriyeli giriş yaptı. Giriş yapanlar olduğu kadar ülkelerine geri dönen Suriyelilerde bulunuyor. Ateşkesin kabul edildiği günden beri Hatay’dan 100 kadar Suriyelinin ülkesine geri döndüğü alınan bilgiler arasında yer alıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı