Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Darbe çağrısı mı yaptı?

1 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki 29 Ekim töreni sırasında askerlere fırça atan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını istediği iddia edildi.

Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" sözleri CHP'yi karıştırdı.

Salıcı, o sözleri söylediğinde hemen yakınında Taksim törenlerine katılan askeri erkan vardı. Sözleri de askerlere yönelik bir çağrı gibi algılandı.

Nitekim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında isim vermeden "Darbeden medet uman CHP'li olamaz" deyince kulislere "Kılıçdaroğlu, Salıcı'nın istifasını istedi" bilgisi yansıdı.

'TAMAMEN ASPARAGAS'
hurriyet.com.tr'ye konuşan Salıcı ise Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediğine dair haberleri "Tamamen asparagas. Yok öyle birşey" diyerek yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözleri "üzerine alınmadığını" da vurgulayan Salıcı, "Neden üzerime alınayım. Hiç alınmadım. Benim ömrüm bu konularla mücadelelerle geçti" dedi.

Salıcı, Taksim'deki törenlerdeki sözlerinin de askeri erkana değil, yine aynı törende hazır bulunan sivil bürokratlara yönelik olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Ortada bir fotoğraf karesi var. O fotoğrafta benim yanımda askeri bürokratlar duruyor. Oysa onların hemen önünde sivil bürokratlar, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bizi tartaklayan polislerin emniyet amirleri var. Benim sözlerim onlara yönelikti. Hatta o sözlerimin devamı da vardı. 'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden' de dedim.

Salıcı, istifa etmesinin de sözkonusu olmadığını belirtti.

KESKİN: İSTİFA İDDİASI YALAN
Öte yandan CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de istifa iddiasını yalanladı ve ''Böyle bir şey olsa haberim olurdu'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı