Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Clinton: Askeri harekat birlik ister

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya’nın Suriye ile ilgili politikalarının bölgede iç savaşı körükleyebileceğini iddia etti.

Danimarka’da Kopenhagen Üniversitesi öğrencileriyle görüşen Clinton, Moskova’nın Suriye ile ilgili politikalarını eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı, “Onlar (Rusya) bana iç savaştan (Suriye’de) yana olmadığını söylüyor. Ben ise onlara kendi politikalarının iç savaşın artmasına katkı sağladığını belirtiyorum” şeklinde konuştu.

İnterfaks ajansının haberine göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Denis McDonough da Suriye lideri Beşşar Esed’in görevinden uzaklaştırılması hususunda Washington ve Moskova’nın anlaşmaya yakın olduklarını iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitri Peskov ise, Suriye ile ilgili tutumlarının değişmediğini belirtti.

İnterfaks’a konuşan Peskov, Rusya’nın Suriye ile ilgili tutumu duygusallıktan uzak, ve bu tutumu herkes çok iyi biliyor, balanslı, kararlı ve mantıklıdır. Dolayısıyla kiminse baskısıyla bu tutumumuz değişmeyecektir” dedi.

Ria Novosti Vladimir Putin’in Moskova’da Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı toplantıda Suriye konusunun da masaya yatırıldığını belirtti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı