Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çocuğu için ölüyordu

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Muş'un Karakale Beldesi'ndeki köprünün sel nedeniyle yıkılması üzerine halat atarak karşıya geçmek isteyen 50 yaşındaki Recai Artan, suya kapıldı. Artan, boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Muş'ta meydana gelen sel nedeniyle mahsur kalan köylüleri kurtarmaya giden AFAD ekibi akıntıya kapılarak ölüm tehlikesi atlatırken, hasta çocuğuna ulaşmak için beline bağladığı halatla sel sularını geçmeye çalışan bir kişi ise adeta ölümle burun buruna geldi.

Kent merkezi ve ilçelerinde dört günden beri etkili olan sağanak yağış, sel ve taşkınlara sebep oldu. Hava sıcaklığının artması ile birlikte karların erimesi sonucu köprüler yıkıldı, çok sayıda ev sular altında kaldı. Korkut ilçesinin Karakale beldesini ikiye ayıran dere üzerinde bulunan iki köprü de sel suları nedeniyle yıkılınca 16 hanede oturan yaklaşık 150 kişi mahsur kaldı. Çocukları okula gidemeyen ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan köylüler durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirdi.

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki beldeye kısa sürede ulaşan ekipler, yıkılan köprüler nedeniyle öğrencileri botla karşıya geçirmek istedi. Derenin karşı tarafına bağlanan halata botlarını bağlayan ekip, ip kopunca akıntıya kapıldı. Azgın suların yaklaşık 250 metre sürüklediği ekip taşlık alanda durabildi.

Diğer köylülerle birlikte karşı tarafta mahsur kalan AFAD görevlileri, halat yardımıyla kurtarma botunu karşıya geçirmeyi başardı. Görevliler ise, mahsur kalan vatandaşların iki tahtadan merdiveni birleştirerek yaptığı seyyar köprü sayesinde karşıya geçebildi.

Öte yandan, hasta olan çocuğuna ulaşmak isteyen 60 yaşındaki Vechettin Artan, köylülerin ve görevlilerin tüm ısrarlarına rağmen dereye girdi. Köylülerin ikna çabasına aldırış etmeyen Artan, beline bağladığı halatla karşıya geçmeye çalıştı. Azgın sel suları arasında bir süre sürüklenen ve ölüm tehlikesi atlatan Artan, beline bağladığı ve diğer ucunu köylülerin çektiği halat yardımıyla karşıya geçmeyi başardı.

Merkez Mahallesi Muhtarı Abdülsamet Tuğrul, yıllardan beri bu sorunu yaşadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Tuğrul, “Buraya acil olarak köprü yapılması gerekiyor. 3 gündür vatandaşlarımız bu mağduriyeti yaşıyor. Konuyu daha önce defalarca yetkililere bildirdim, fakat kimse ilgilenmedi. Belde belediyesinin imkanları sınırlı olduğu için herhangi bir şey yapamıyor. Öğrencilerimiz ve hastası olan vatandaşlarımız her gün tehlike yaşıyor. Bu konuya bir çözüm bulunması gerekir” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı